Prima paginăEconomie

Mediul de afaceri nemţean îşi revine

Dimensiune text

În primele trei luni ale anului, au luat naştere 506 firme, în timp ce 423 au dispărut definitiv de pe piaţă.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a realizat o radiografie a mediului de afaceri pentru primul trimestru al anului 2014. Conform statisticii, în perioada analizată, 423 de agenţi economici din judeţul Neamt au renunţat definitiv la afacere, 353 din aceştia alegând radierea şi 70 dizolvarea – cu 24 mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Alţii, 182 la număr, mai speră în refacere şi au optat pentru suspendarea de activitate. Suspendarea de activitate este cea mai uşoară dintre măsurile care se pot lua în vreme de criză, o măsură mai puţin invazivă, pe un termen limitat la cel mult trei luni, şi constă în întreruperea activităţii, fără ca salariaţii să fie disponibilizati. La finele acestui interval, administratorul trage linie şi poate stabili dacă are resurse să reia activitatea sau dacă închide. Cei care şi-au dat seama că au greutăţi financiare au apelat la varianta intrării în insolvenţă. În primele trei luni ale anului 2014, 36 de firme au intrat în insolvenţă, cu 55 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Pe parcursul primului trimestru al anului, Registrul Comertului Neamţ a înmatriculat 506  firme noi aparţinând persoanelor fizice şi juridice, cu 39 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă încă trei societăţi înmatriculate prin facilităţi oferite studenţilor.

La 31 martie, în Neamţ erau 18.416 comercianţi activi din punct de vedere juridic, din care 11.040 erau persoane juridice, iar 7.376 persoane fizice autorizate.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0