HomeEducatie

Lucrările copiilor de grădiniţă, model de bune practici

Școala „Mihai Eminescu” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 au organizat joi, 30 mai, simpozionul regional „Activitatea culturală în grădiniţă – Sărbătorile prilej de bucurii”. Activitatea a stat la baza elaborării unui album de bune practici, util educatoarelor din toată ţara.

 

 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, Primăria Municipiului Roman, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Societatea Culturală „Clepsidra”, Clubul Copiilor şi Muzeul de Artă din Roman. La lucrările simpozionului a participat şi inspectorul şcolar pentru învăţământul preşcolar, Rodica Vădeanu.

simpozion 01062La prima ediţie a simpozionului au participat, cu lucrări realizate cu prilejul diferitelor sărbători de peste an, 60 de cadre didactice- la secţiunea fotografie, cu 155 de fotografii, iar la secţiunea desen – pictură – colaj au fost înscrise 137 de lucrări.
Toate aceste lucrări au fost adunate într-un album care poate constitui oricând o bună sursă de inspiraţie şi un exemplu de bune practici pentru orice educatoare din ţară. „Realizarea acestui simpozion a constituit o provocare atât pentru mine, cât şi pentru întreaga echipă  de proiect. După o bogată experienţă didactică, am realizat că exemplele de bună practică trebuie împărtăşite. Și nu altcuiva decât colegilor noştri. Schimbul de experienţă realizat în urma derulării acestui proiect l-am materializat printr-o expoziţie ce cuprinde şi un album cu toate exponatele primite”, a spus Mihaela Ion, profesor pentru învăţământul preşcolar, iniţiatoarea simpozionului.

 

simpozion 01063„Materialele cuprinse în acest album, selectate cu grijă de autorii coordonatori, după criteriul valorii şi eficienţei, folosite cu discernământ şi în mod creator de toate cadrele didactice din unităţile de învăţământ din ţară, sunt menite să stimuleze interesul şi motivaţia copiilor pentru diversele activităţi extracurriculare. Copiilor, în general, le place să deseneze, să picteze, să modeleze, să decupeze din hârtie diferite siluete din hârtie, însă în jurul nostru sunt foarte multe materiale cu ajutorul cărora se pot crea imagini artistice interesante. Lucrând cu diferite materiale, copiii învaţă să le cunoască mai bine structura şi calităţile. Din îmbinări simple de linii şi culori, copiii reuşesc să facă tot felul de jucării şi compoziţii interesante. Cu cât se lucrează mai mult cu materiale din natură, cu atât li se dezvoltă mai mult răbdarea, îndemânarea, atenţia, spiritul de observaţie, gustul estetic şi fantezia”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”.

 

simpozion 01064Pentru că simpozionul s-a desfăşurat în preajma zilei de 1 Iunie, copiii din grădiniţă au sărbătorit în avans evenimentul, încântând întreaga asistenţă cu dansurile lor. Grupa mică A a prezentat un dans de primăvară, pregătit de educatoarele Viorica Adiaconiţei şi Anişoara Deliu, grupa mică B a ieşit la rampă cu un dans popular pregătit de educatoarele Palona Mihăilă şi Mihaela Ion, grupa mijlocie A- un „Vals de primăvară”, coordonat de educatoarele Mariana Biberi şi Mirela Tacu, iar grupa mijlocie B a prezentat „Samba florilor”, pregătită de educatoarele Emilia Chelar şi Irina Scorţescu. Spectacolul s-a încheiat cu prestaţia grupei mari B, „Dansatorii pricepuţi”, pregătiţi de Cecilia Voinea şi Paula Pal, şi cu o suită de dansuri pregătite de echipa Clubului Copiilor, coordonată de profesoara Mihaela Zamfiroi. Cu acest prilej au fost lansate şi două noi apariţii editoriale: revista „Eco prichindeii în acţiune”, a Grădiniţei cu program prelungit nr. 1, şi volumul colectiv „Vocile Eutherpei”, apărut la editura romaşcană Papirus Media. La finalul lucrărilor simpozionului au luat cuvântul artistul plastic Cristinel Prisacaru, profesorii Constantin Adamovici şi Mihai Andone, care au comentat lucrările şi volumele prezentate.

Comentarii

WORDPRESS: 0