Liceenii romașcani sunt curtați de universități

Reprezentanți ai celor mai multe dintre facultățile universităților din toate centrele universitare aflate în vecinătatea Romanului au vizitat liceele romașcane în căutarea de studenți.

 

 

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au fost prezente, în ultimele trei săptămâni, de mai multe ori, în toate liceele din oraș.

În campaniile de promovare – din care fac parte, de obicei, studenți la diferite facultăți, dar și profesori sau, chiar, membri ai echipei de conducere – se prezintă oportunitățile oferite studenților, pe mai multe direcții, de la posibilitățile de cazare și de distracție din campus, la disciplinele care se studiază în fiecare an sau la posibilitățile de angajare pe piața muncii. De asemenea, fiecare facultate vine și cu oferte promoționale, care constau în reducerea taxelor de înscriere în anumite condiții sau acordarea de diferite facilități candidaților care optează pentru anumite specializări.

„Toate prezentările au stârnit interesul elevilor participanți. Din experiența anilor trecuți, știm că puțini dintre elevii aflați acum în clasa a XII-a au o imagine clară asupra facultății pe care o vor urma și știu exact pentru ce se pregătesc. Pentru ceilalți, aceste campanii sunt o foarte bună posibilitate de a se informa de la persoane autorizate asupra posibilităților și condițiilor oferite. Elevii pot face comparație între diferitele oferte și pot alege, apoi, în cunoștință de cauză”, a spus profesoara Dana Păiuș, director adjunct la Colegiul Tehnic  „Petru Poni”, unitate școlară care a primit, în această săptămână, vizita a trei universități.


COMENTARII

WORDPRESS: 0