HomeEducatie

Liceeni de peste Prut repartizați la Roman

12 elevi din Republica Moldova se vor alătura, din septembrie, grupului de elevi basarabeni care învață în județul Neamț ca bursieri ai statului român.

 

Zece elevi moldoveni învață deja la Colegiul Tehnic "Danubiana"

Zece elevi moldoveni învață deja la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Doi dintre ei vor ajunge la Roman, la Colegiul Tehnic „Danubiana”, liceu care și-a făcut deja o tradiție din a școli elevi de peste Prut.
Ceilalți vor merge la Liceul Teologic „Veniamin Costachi”, Grupul Școlar Administrativ Piatra Neamț și Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț.
La nivel național, 486 de elevi de clasa a IX-a din Republica Moldova au fost repartizați în licee din toate județele, în funcție de mediile de absolvire și de opțiunile acestora.

Cei doi elevi nou intrați în învățămîntul romașcan se vor alătura grupului de 10 moldoveni care învață deja la Colegiul Tehnic „Danubiana”. Pentru toți, liceul din Roman și, în general, orice liceu din România reprezintă o modalitate de a obține o diplomă recunoscută la nivel european. An de an, elevii basarabeni se regăsesc pe lista premianților. Au fost chiar și ani cînd șeful de promoție de la „Danubiana” a fost de peste Prut. Iurie Cotruc, care a terminat clasa a X-a în această vară, are mari șanse să fie și el șef de promoție la absolvire, avînd, pînă acum, cele mai mari medii din seria lui.

Comentarii

WORDPRESS: 0