HomeEconomie

Investitori americani la Roman

Joi, primarul Laurențiu Dan Leoreanu s-a întîlnit la Roman cu reprezentanții conducerii unei firme cu capital majoritar american, ce s-a arătat interesată să investească în deschiderea unei capacități de producție a sacilor pentru airbag-uri, pe spațiul halelor fostei turnătorii Fontax (foto).

 

Reprezentanții municipalității s-au întîlnit de mai multe ori, la Roman, cu reprezentanții acestei firme, inclusiv cu directorul de investiții pentru Europa al companiei. Joi, în vizită la Roman s-au aflat directorii companiei-mamă, veniți de la Detroit pentru discuțiile finale privind această investiție.

Li s-au prezentat mai multe locații din Roman, începînd din decembrie 2011. Inițial, s-a discutat ca investiția să fie realizată în spațiul fostei fabrici Polirom, însă potențialul investitor a preferat spațiul fostei Fontax. Decizia finală privind investiția de la Roman va fi luată peste puțin timp, poate chiar peste cîteva zile. Sînt optimist în ce privește șansa ca această companie americană să investească la Roman, judecînd după direcția discuțiilor purtate joi cu reprezentanții din Detroit ai companiei„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

În cazul în care investitorii americani vor deschide fabrica de airbag-uri la Roman, investiția va genera 1.500 de locuri de muncă.

Comentarii

WORDPRESS: 1
 • Şi pentru asta, a trebuit să se demoleze halele FONTAX, care aveau numai 25 ani….?
  Ce valori uriaşe s-au pierdut- pentru România şi Roman…Ce pedeapsă mai grea decât
  moartea, ar merita cei vinovaţi?-Să le reconstruiască pe banii luaţi pe fierul-nou-dat ca
  fier vechi la turci…,,Fierul-pâinea industriei/S-a dat,cu tot cu vagon/Scade zestrea României/Doar pentru comision/…Iar cârtiţele şi Iudele care au tăiat efectiv halele în
  care au lucrat şi mâncat o pâine, să trăiască precum ,,iarba-n cărare”…
  Vor veni procese şi pentru ei!