În perioada 23 – 24 octombrie 2023, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman a avut loc cea de-a cincea întâlnire, Transnational Project Meeting – Evaluation Meeting objectives – results comparison – în cadrul Proiectului Erasmus+ „Digital Games Treasury and Library” – 2021-1-ES01-KA220-SCH-000032557.
Proiectul contribuie la pregătirea digitală a profesorilor participanți la cele trei cursuri de formare ce au avut loc în cadrul acestui proiect, dar și a grupurilor-țintă de elevi implicați în activitățile proiectului, sprijinindu-i în educația digitală și familiarizându-i cu utilizarea instrumentelor web2.0, pentru a fi, ulterior, folosite de aceștia în timpul învățării virtuale sau a învățării mixte-virtuale, combinată cu cea din sălile de clasă, în timp real sau în timpul studiului individual online.
În acest sens, au fost proiectate jocuri educaționale digitale, dar au fost elaborate și suporturi de curs ușor de utilizat pentru exersarea unor conținuturi comune predate în Europa la următoarele discipline de studiu: limba engleză, matematică, științe ale naturii, filozofie și artă. Partenerii din cadrul acestui proiect sunt: Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, Ies Javier García Téllez, Spania, Torbalianadolulisesi, Turcia, Agrupamento de Escolas de Barcelos, Portugalia, Associação Terras Lusas-Movimentos Europeus, Portugalia, Association Scientia Nova Kavadarci, Macedonia de Nord, și Srednja Skola Valpovo, Croația.
Programul acestei întâlniri a inclus, luni, 23 octombrie, ceremonia de bun venit la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, o sesiune de lucru prin prezentarea școlii, municipiului Roman, a tradițiilor și obiceiurilor din zona Neamț, printr-un spectacol realizat de elevii colegiului romașcan, o întâlnire de evaluare a rezultatelor proiectului – „Succesul proiectului și calitatea procesului de diseminare”, o vizită la Primăria Municipiului Roman, precum și o reuniune de evaluare „Impactul rezultatelor proiectului asupra grupurilor-țintă”.
Marți, 24 octombrie 2023, s-au desfășurat sesiuni de lucru -„Discutarea succesului rezultatelor proiectului și al evenimentele multiplicatoare” și „Sarcinile și rolurile în diseminare pe termen lung. Planificarea activităților”, au fost stabilite activitățile necesare pentru asigurarea sustenabilității proiectului și a rezultatelor acestuia, a fost vizitată Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și a avut loc activitatea culturală „Să descoperim frumusețile orașului Iași!”.
„Rezultatul final al acestei întâlniri s-a concretizat prin broșura Final Brochure-Evaluation Meeting objectives-results comparison 5th TPM, în care a fost prezentat modul de implementare a proiectului, realizându-se și o paralelă între activitățile propriu-zise, rezultate, diseminare, impactul proiectului așa cum au fost descrise în aplicație și așa cum au fost ele realizate până la finalul proiectului. Mai sunt două luni până la încheierea proiectului, timp în care partenerii implicați vor colabora pentru organizarea evenimentelor de multiplicare a rezultatelor proiectului și completarea formularului de evaluare”, a precizat profesor Mihaela Stan, coordonator proiect.
Comentarii