HomeEducatie

Înscriere cu ghinion la clasa pregătitoare

Părinții care s-au grăbit să-și înscrie, luni, copiii în clasa I sau în clasa pregătitoare încă de la primele ore au fost nevoiți să mai aștepte, întrucît aplicația Ministerului Educației, pregătită special pentru această operațiune, nu a funcționat. Serverul Ministerului Educației a fost blocat la primele ore ale dimineții.

 

 

Conform declarațiilor ministrului Educației, Cătălin Baba, defecțiunea a fost cauzată de două căderi succesive de tensiune, care au dus la blocarea serverului.
De asemenea, ministrul a declarat că a fost identificată o procedură alternativă, pentru cazul în care vor mai apărea astfel de situații și că, în cazul în care se va dovedi că a fost vorba despre neglijență, ar putea fi demise anumite persoane.
Părinții nu au de ce să se îngrijoreze că nu vor fi locuri libere pentru toți copiii, cu atît mai mult cu cît ne aflăm în etapa destinată înscrierii copiilor din circumscripție, pentru care unitățile școlare au rezervate locuri în mod obligatoriu„, a spus inspectorul școlar pentru învățămîntul preșcolar Rodica Vădeanu.

Părinții care optează pentru înscrierea copilului la școala de circumscripție au la dispoziție două săptămîni pentru a completa cererile de înscriere, după care pe locurile rămase libere vor fi înscriși copiii cu domiciliul în afara circumscripției arondate.

Comentarii

WORDPRESS: 0