HomeEducatie

Începe cursa pentru un loc la grădiniță

La 1 aprilie se dă startul cursei pentru un loc la grădinițe. Ministerul Educației a stabilit calendarul înscrierii în învățământul preșcolar.

 

 

Conform prevederilor, prioritate vor avea copiii care au frecventat deja grădinița în cursul anului trecut. Între 1 și 31 aprilie se vor face reînscrierile în învățământul preșcolar pentru copiii care au frecventat grădinița în acest an școlar și nu doresc să se mute în anul școlar viitor. Copiii nou-veniți în grădiniță vor putea opta pentru un loc, în limita locurilor rămase, în perioada 1 – 31 mai. Vor avea prioritate la înscriere copiii de 5 ani, care vor fi înscriși pentru grupa mare, ulterior, în ordine descrescătoare a grupelor de vârstă, copiii de 4 ani, de grupa mijlocie și cei de 3 ani, de grupa mare. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani vor putea fi înscriși în limita prevederilor legale și a locurilor rămase disponibile.

Pentru deplină transparență, în perioada dedicată înscrierilor și reînscrierilor, fiecare grădiniță va trebui să afișeze, în fiecare zi, numărul de locuri disponibile și numărul copiilor înscriși și reînscriși. De asemenea, în cazul în care numărul locurilor este mai mic decât al solicitărilor de înscriere, criteriile de departajare stabilite de conducerea unității vor trebui afișate astfel încât să fie cunoscute de părinți. Experiența anilor trecuți arată că cele mai solicitate sunt grădinițele cu program prelungit, unde numărul copiilor din grupă depășește, an de an, limita permisă prin normele sanitare.

Comentarii

WORDPRESS: 0