Prima paginăEconomie

Impozitul agricol se plăteşte la primării

Dimensiune text

Impozitul pe venituri din activităţi agricole se poate plăti la casieriile primăriilor, susţin guvernanţii, după ce s-au anunţat restructurări şi reorganizări ale instituţiilor din cadrul ANAF.

Persoanele fizice care deţin mai mult de trei capete de vaci şi bivoliţe, peste nouă capete de ovine şi caprine, peste cinci capete de porc pentru îngrăşat, peste 49 de familii de albine şi peste 99 de capete de păsări de curte vor plăti un impozit de 16% şi contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală. Persoanele fizice care deţin peste două hectare de cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod, peste 1,5 hectare de leguminoase pentru boabe şi pomi pe rod, peste un hectar de tutun, peste 0,5 hectare vie pe rod şi legume în câmp, peste 0,3 hectare de flori şi plante ornamentale şi peste 0,2 hectare de legume în spaţii protejate vor plăti, de asemenea, un impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.

Până la 26 iulie au fost înregistrate 162.933 de declaraţii privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit pentru anul 2013 (formular 221). La nivel naţional există aproximativ un milion de exploataţii cu dimensiuni de peste 2 hectare.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0