HomePe scurt

Hoţi de cablu telefonic

Doi tineri din comuna Ion Creangă au furat 135 de metri de cablu telefonic, în valoare de 5.000 de lei. Mama şi concubina unuia dintre ei au primit amendă pentru sesizare abuzivă la 112.

 

 

Doi tineri din comuna Ion Creagă, Marcel N., de 21 de ani, şi I.T.. de 16 ani, au pus ochii pe cablurile telefonice din sat, pentru a face bani. Aceştia au sustras nu mai puţin de 135 de metri de cablu de telefonie Romtelecom. Nu au ajuns să se bucure, însă, de „munca” lor, fiind cercetaţi de Poliţie. Alarma privind securitatea cablului de telecomunicaţii pe tronsonul Ion Creangă – Recea a fost dată, prin 112, în dimineaţa zilei de 2 aprilie, la ora 3.15, la Postul de Poliţie Ion Creangă. În urma cercetărilor la faţa locului s-a stabilit că, pe o distanţă de 80 de metri, între satele Ion Creangă şi Recea, cablul de telefonie este tăiat şi sustras de pe stâlpii aferenţi, prejudiciul produs fiind de aproximativ 2.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Oniceni, s-a reuşit identificarea celor doi făptaşi. Cercetările au scos la iveală faptul că, în noaptea de 1 spre 2 aprilie, Marcel N. a furat 80 de metri de cablu de pe ruta Ion Creangă – Recea, iar în noaptea de 8 spre 9 aprilie, acesta a recidivat şi, împreună cu T.I., a furat 55 de metri de cablu pe tronsonul Izvoru – Avereşti, prejudiciul total fiind de 5.000 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal. Marcel N. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă instanţei de judecată Roman.

În speranţa că îl vor scăpa de pedeapsă, mama şi concubina lui Marcel N. au sunat, în timpul cercetărilor Poliţiei, la serviciul 112, sesizând că acesta ar fi fost agresat în Postul de Poliţie Ion Creangă. Faptul nu s-a confirmat, cele două fiind sancţionate cu amendă contravenţională de 1.000 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0