Prima paginăEducatie

„Grădiniță de vară” la Parcul „Episcop Melchisedec Ștefănescu”

Dimensiune text

Gradinița a fost deschisă pentru a veni în ajutorul părinților care sînt ocupați cu serviciul sau care vor ca cei mici să-și ocupe timpul în mod constructiv.

 

 

Centrul de zi pentru copii din cadrul Parcului „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a deschis „Grădinița de vară” pentru copii, o alternativă adresată părinților care nu au cu cine să-și lase copiii în perioada vacanței de vară.

„Inițial, ne propusesem ca această «Grădiniță de vară» să funcționeze în luna august, cînd toate grădinițele din oraș își încetează activitatea. Am primit foarte multe solicitări din partea părinților care sînt foarte ocupați cu serviciul sau vor ca cei mici să-și ocupe timpul în mod plăcut și util cu un program atractiv și bine stabilit. Am revenit asupra deciziei și am deschis «Grădinița de vară» mai repede decît era prevăzut”, a precizat Alexandra Clapa, responsabil al Centrului de zi pentru copii. Copiii ai căror părinți sînt ocupați și nu pot veni să-i ia de la grădiniță la prînz pot lua masa în centru. Totodată, ei pot dormi la prînz la centru. Cum centrul social funcționează din donații, părinții cu dare de mînă contribuie cu jucării și hrană pentru copii.

Activitățile pe care cei mici le desfășoară în cadrul „Grădiniței de vară” nu sînt de natură strict educațională, adică nu vor face lecții. „Toate activitățile copiilor sînt centrate pe activități de cunoaștere și relaxare”, a spus responsabila Centrului de zi. Copiii sînt atent coordonați și permanent supravegheați.

Părinții pot să-și înscrie copiii la activitățile Centrului la sediul aflat lîngă Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, situat pe locul fostului parc zoologic din oraș.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0