Prima paginăEconomie

Finanțare europeană pentru Parcul Jora

Finanțare europeană pentru Parcul Jora

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman a câștigat proiectul pentru obținerea de fonduri europene necesare pentru amenajarea Parcului Jora, pe spațiul verde dintre Tic Tac și Kaufland. Proiectul se apropie de două milioane de lei și prevede amenajarea unei piste pentru bicicliști, dar și a unui derdeluș pentru sănii.

„Primarul Lucian Micu a semnat contractul de finanțare, pe fonduri europene, a proiectului «Îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în municipiul Roman prin amenajarea Parcului Jora». Valoarea totală a proiectului este de 1.917.815,18 lei, din care valoarea eligibilă este de 1.888.718,73 lei. Proiectul presupune amenajarea spațiului verde dintre Tic Tac și Kaufland, cu finalizare în termen de 16 luni. Zona propusă spre amenajare va cuprinde: alei pietonale, zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, amenajări peisagistice și grupuri sanitare. Acesta este cel de-al doilea proiect cu finanțare europeană semnat de actuala administrație. Primăria municipiului Roman a mai câștigat și proiectul ce privește reabilitarea termică a blocului 33 din Anton Pann. Alte cinci proiecte importante pentru comunitate se află în faza de evaluare pentru obținerea finanțării”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Primăria municipiului Roman a mai depus un proiect similar pentru amenajarea Parcului Zăvoi, mai exact a zonei verzi din fostul kartodrom, proiect respins inițial.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • De acest proiect acum aflu…La fel din aceasta toamna si despre moolul de pe locul fostului Umaro. In schimb de Parcul de afaceri, productie, stiu de mult, in schimb nu se aude de el nimic. Care credeti ca e m-ai inportant ptr Romascani ? Si de ce credeti ca se intampla aceasta ,,anomalie” ?

  • Cam scumpa saniuta nu vi se pare??? Mai bine cu banii acestia renovati toata Groapa aia ca arata ca dracu.