HomeEconomie

Fete care fac milioane pe bandă rulantă

Anul 2012 a adus profituri rezonabile pentru marile firme de confecţii din Roman. În impropriu numita industrie ușoară din Roman lucrează circa 2.000 de angajați. Cifra de afaceri de anul trecut a fost de peste 100 de milioane de lei.

Anul trecut s-a dovedit o piatră de încercare pentru societăţile care activează în domeniul confecţiilor din Roman. Dacă unele au avut câştiguri consistente, altele au raportat pierderi de zeci de mii de lei.

Un astfel de exemplu este cel al societăţii Odlo, care, la sfârşitul anului 2012, raporta o cifră de afaceri de 12 milioane de lei şi o pierdere de 185 de mii de lei, la un număr de 376 de angajaţi. Cu un an înainte, adică în 2011, raportase un profit de 1,3 milioane de lei. Al Moda Plus, cu 39 de angajaţi, a avut o pierdere de 251 de mii de lei, la o cifră de afaceri de aproape un milion de lei. În 2011, la o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, pierderile au fost de 296 mii de lei.

Lucrurile au stat cu totul altfel pentru societatea Ingrid Conf. În 2012, la o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei, profitul net a fost de 364 de mii de lei, aproape triplu faţă de 2011. Anul trecut a fost unul bun şi pentru societatea Smirodava SA. La o cifră de afaceri de 15 milioane de lei, cu 237 de angajaţi, a avut un profit de 358 de mii de lei. 2012 s-a dovedit un an mult mai bun faţă de cel anterior, când societatea romaşcană a avut un profit de 95 de mii de lei.confectii2

Anul 2012 s-a dovedit unul prost pentru Scorpion SRL, care, la o cifră de afaceri de peste 500 de mii de lei, a avut o pierdere de 95 de mii de lei. În 2011, societatea, conform bilanţului declarat, avea un profit de peste 58 de mii de lei. Cu 278 de angajaţi, Relen Com Import-Export a avut o cifră de afaceri de peste nouă milioane de lei şi a avut un profit de 33 de mii de lei. O scădere dratiscă faţă de anul 2011, când a avut un profit de peste 500 de mii de lei, la o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei.

Cu 112 angajajaţi şi o cifră de afaceri de peste 4,3 milioane de lei, Apple Pie a avut un profit, în 2012, de 382 de mii de lei, o creştere masivă faţă de 2011, când a raporat un profit net de 18 mii de lei şi 87 de angajaţi. Lider în domeniu, societatea Caremil a avut o cifră de peste 24 de milioane de lei şi un profit de 813 mii de lei, asta după ce, în 2011, avea un profit de 270 de mii de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 7
  • un pensionar 11 ani ago

    de ce nu faceti public ,pe langa profitul acestor societati si salariile de mizerii si nr.. de ore lucrate de sclavele care sunt angajate la acesti nesimtiti

    • vasile 11 ani ago

      salariile sunt mici si pentru ca jumatate se duce la stat pentru pensii si tot felul de ajutoare sociale. 4 milioane de salariati din economia privata „tin in spate” (cum spunea „onorabilul” Basescu) 15 milioane de romani, din care unii nu vor sa munceasca, altii au pensii nesimtite (eventual au iesit la pensie la 40 de ani de la armata), multi (de la stat) au salarii nesimtite (ca tot vorbim de nesimtiti).
      Iar „sclavele” nu sunt tinute cu forta, pot pleca oricand au o oferta mai buna.

  • florin 11 ani ago

    Fetele or fi facind milioane pentru firme, dar le-ati intrebat despre conditiile de munca si salariile de mizerie ?!

  • este evident ca bilanturile contabile ale firmelor sunt masluite.salariile sunt de mizerie.am lucrat in sisitem si stiu ce vorbesc .

  • George 11 ani ago

    din exploatarea oamenilor, normal ca se fac bani
    dar nu fetele fac banii astia

  • onesta 11 ani ago

    Mai e o firma – Texropor – are 2 angajati si profit record. Inginerii financiare scrie pe ei. Ar fi interesanta o ancheta jurnalistica, dar nu cred ca va ofera cineva informatii de acolo….

  • boss 11 ani ago

    de ce nu se intereseaza nimeni , sa vada cite ore se lucreaza,cite dumunici vin angajatii la servici, iar de nu vin la servici , sunt amenintati cu desfacere-a locului de munca