Prima paginăInedit

Festival de antreprenoriat la grădiniţă

Dimensiune text

Copiii care frecventează grădiniţele din oraş au vândut produse realizate împreună cu părinţii şi doamnele educatoare, pentru a-şi cumpăra costume populare.

costume 02Câteva sute de copii de grădiniţă au participat marţi, 20 mai, la cea de-a treia ediţie a unui proiect de antreprenoriat iniţiat de Grădiniţa cu program prelungit a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, care devine, deja, tradiţie. Copiii au vândut obiecte realizate de ei împreună cu părinţii şi cu doamnele educatoare, cu banii adunaţi urmând să fie cumpărate costume populare pentru grădiniţă. Pe panourile şi pe tarabele întinse în curtea grădiniţei, cei mici au prezentat picturi, decupaje de hârtie colorată, figurine din hârtie, brăţări de mărgele, şiraguri din paste făinoase, colorate cu acuarele, costume din materiale reciclabile, morişti de hârtie şi multe alte obiecte. Produsele au fost scoase la vânzare, cu preţuri simbolice. Cumpărători au fost tot cei mici. S-au alăturat, în acest an, proiectului coordonat de educatoarele Niculina Căruntu şi Ana Bostan educatoarele din cele două grădiniţe ale Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, Grădiniţele cu program prelungit nr. 1, 5 şi 6, Grădiniţa „Muguri de lumină”, Grădiniţa Dulceşti, Grădiniţa Horia, Grădiniţa cu program normal a Liceului cu Program Sportiv.

„Este o manifestare prin care dorim să încurajăm, în acelaşi timp, creativitatea copiilor şi spiritul lor antreprenorial. Copiii vând produsele realizate de ei, cumpără produse prezentate de colegi, negociază preţul. Este foarte important că, deşi sunt încă foarte mici, ştiu că banii care se adună nu sunt pentru ei. Ne propunem să cumpărăm un set de costume populare pentru grădiniţă, pentru că dorin să păstrăm aceastră tradiţie a costumelor populare. Sunt foarte puţini copiii care mai au acasă aşa ceva. Costumele urmează să fie folosite cu prilejul spectacolelor care vor fi organizate în grădiniţă”, a spus educatoarea Niculina Căruntu, iniţiatoarea proiectului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0