Prima paginăEconomie

Fermierii nemţeni s-au Agroconnect-at cu BASF

Dimensiune text

BASF a organizat, în comuna Trifeşti, a cincea ediţie a simpozioanelor „Agroconnect” dedicate fermierilor. La manifestare au participat reprezentanţii companiei BASF şi ai SC Almos SRL, firme partenere şi fermieri. Întâlnirea a presupus vizitarea standurilor firmelor participante, o expoziţie de maşini şi utilaje agricole şi un concurs cu premii.

BASF, lider mondial în domeniul chimic, a organizat luni, 9 iunie, a cincea ediţie a simpozioanelor „Agroconnect” dedicate fermierilor. Evenimentul, devenit tradiţie, s-a desfăşurat în comuna Trifeşti şi a reunit producători de seminţe, de pesticide şi de maşini agricole. La manifestare au participat reprezentanţii companiei BASF şi ai SC Almos SRL, firme partenere şi aproape 250 de fermieri din judeţul Neamţ.

basf 02Participanţii la eveniment – specialişti, fermieri cu experienţă sau tineri debutanţi în agricultură – au putut afla amănunte despre tehnologiile de protecţie chimică la principalele culturi. Compania BASF organizează aceste simpozioane anual, în lunile ianuarie – februarie, pentru a pregăti anul agricol, şi la început de vară, pentru a studia loturile demonstrative cultivate cu porumb, grâu, floarea-soarelui, rapiţă şi sfeclă de zahăr. „Manifestarea face parte dintr-o caravană de evenimente organizate în România. Încercăm să conectăm fermierii, aşa cum spune şi numele evenimentului – Agroconnect -, la inovaţii, iar compania BASF este deschizător de drumuri în acest sens. Anii trecuţi organizam un singur eveniment pe toată Moldova. Începând din acest an, desfăşurăm două evenimente, unul în judeţul Neamţ, iar celălalt la Vaslui. BASF a devenit, în 2013, lider de piaţă pe produsele pentru cultură mare, iar acest lucru ne obligă să fim în continuare alături de fermieri”, a declarat Liviu Bădărău, director regional al companiei BASF.

La acest eveniment, organizatorii au venit cu multe noutăţi. „Să fii fermier este cea mai importantă meserie din lume. Din acest motiv, suntem alături de fermieri, cei care au un rol vital pentru bunăstarea populaţiei. Suntem în plin sezon agricol şi sperăm că vom avea un an cu recolte bogate. Anul acesta avem parteneri noi, cum ar fi compania de seminţe Yara, care ne-a ajutat la înfiinţarea culturilor agricole, New Holland, cu o gamă completă de maşini şi utilaje agricole, şi Casa Auto Iaşi, dealer-ul mai multor mărci de maşini necesare fermierilor”,  a precizat Gheorghe Neagu, reprezentant BASF.

Întâlnirea a fost un prilej pentru participanţi să analizeze loturile demonstrative cultivate. „Pentru cultura de floarea-soarelui prezentăm noua generaţie a sistemului de producţie «Clearfield Plus», care asigură profituri excelente datorită beneficiilor sale: toleranţă crescută la erbicid, eficacitate mai mare în combaterea buruienilor, producţie mai mare de ulei, recolte mai bogate. La cultura de rapiţă aducem în atenţie sistemul «Clearfield» lansat în România în toamna anului 2012, pe care mulţi dintre fermieri îl utilizează şi au putut sesiza beneficiile acestei tehnologii. Noutatea pentru cultura de porumb este produsul «Callam», un erbicid cu acţiune puternică ce combate eficient buruienile dicotiledonate, dar şi produsul «Opera», din gama «AgCelence», care, prin efectele sale, produce recolte mari. La culturile de păioase, mai cunoscute sunt fungicidele «Allegro», din gama «AgCelence», care le îmbunătăţeşte sănătatea, şi «Capalo», oferindu-le o protecţie de lungă durată”, a precizat Gheorghe Neagu, reprezentant BASF.

basf 06La eveniment a fost prezent şi Carl Steven, director general la SC Almos SRL: „Sunt foarte mândru de echipa BASF. Compania BASF este numărul 1 în ceea ce priveşte culturile de câmp. Este foarte rentabil să investim, în acest an, în culturile agricole şi să folosim produse de calitate, cum sunt produsele de la BASF”.

În cadrul manifestării, invitaţii au avut ocazia să viziteze standurile amenajate de firmele participante, o expoziţie cu maşini şi utilaje agricole şi să participe la un concurs organizat pe traseul celor patru culturi demonstrative, care a avut drept scop prezentarea într-un mod inedit a beneficiilor produselor BASF. Câştigătorii au fost răsplătiţi cu premii în obiecte.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Otrăvirea națiunii 7 ani

    Să nu ne grăbim cu spălarea imaginii BASF!! Haideți să vedem câteva articole despre firma germană. Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=Sh-9VRc7owU#t=167
    BASF is a company responsible for numerous environmental disasters and the production of extremely toxic chemicals.
    http://www.panna.org/resources/corporate-accountability/profiles/BASF