Femeile din Pildeşti au ales „Mama Anului Scout 2018”

HomeSocial

Femeile din Pildeşti au ales „Mama Anului Scout 2018”

 

 

Cercetaşii din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti au sărbătorit duminică, 4 martie, alături de întreaga comunitate, Ziua Mamei, sub forma unui spectacol. Astfel, prin momentele artistice deosebite am încercat să transmitem atât bucuria, cât şi omagiile noastre pentru toate mamele şi femeile.

Spectacolul a avut loc la Căminul Cultural al satului şi a început cu înălţarea gândurilor noastre spre Dumnezeu ca mulţumire pentru trimiterea îngerilor noştrii păzitori, mamele.

Unul din obiectivele acestei spectacolul a fost susţinerea unui caz umanitar. Doamna Laura Sandu, profesoară la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman, a prezentat cazul Aleciei, fetița care are nevoie de tratament cu celule stem pentru a putea duce o viață normală. În cadrul evenimentului s-a strâns ajutor pentru a colabora la rezolvarea acestui caz.

Serbarea a continuat cu prezentarea momentelor artistice de către membrii din fiecare ramură, care au adus zâmbete şi voie bună pe chipurile spectatorilor. Intervenţiile tinerelelor talente, Ioana Mîrţi, din Pildeşti, şi Larisa Oprea, din Roman, au transmis cele mai puternice emoţii publicului.

Pe parcursul programului s-au citit în public 10 scrisori realizate de lupişori (cercetaşi între 7 şi 10 ani). Dintre toate compunerile copiilor, mamele prezente au ales-o pe cea mai frumoasă şi emoţionantă, în urma cărora a fost aleasă Mama Anului Scout 2018. Mama Anului 2017, doamna Alina Dumea, a înmânat panglica doamnei Mariana Dimişcă, mama lupişorului Eliza Dimişcă, cea care, prin scrisoarea ei, a reuşit să înduioşeze toate mamele.

Iată compunerea Elizei:

Dragă mamă,
Mamă, eu, fiica ta, te iubesc foarte mult.
Tu cu ochii tăi albaștri-verzui, părul castaniu și de statură medie; tu, pentru mine, ești mama perfectă… Oricum, dacă aș putea, te-aș însănătoși de orice boală, te-aș ajuta la treabă. Dar îmi pare sincer rău că nu pot să fac treaba cum o faci tu. Dacă ai vrea să-ți spun cât de mult te iubesc, în cuvinte nu pot, doar că pentru tine, aș merge în spațiu să-ți aduc luna, soarele și câteva stele.
Dacă aș spune că te iubesc de la cer până la pământ, te-aș minți. Eu te iubesc de sub pământ până deasupra galaxiei. Ți-aș scrie până anul viitor dacă aș putea.
Nu știu dacă știi câteva lucruri: eu nu sunt geloasă deloc pe frații mei, nu sunt de acord să pleci la serviciu pentru că vreau să petreci mai mult timp lângă mine.
Eu, fiica ta, cu părul blond, cu ochii albaștri, de 1 metru 50.
Cu drag, fiica ta,
ELIZA

Aşadar, spectacolul a atins obiectivul principal datorită momentelor artistice care au pus accent pe valorificarea tuturor mamelor şi a femeilor. De asemenea, dorim să mulţumim Primăriei Cordun pentru tot sprijinul acordat.

Liderii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0