Prima paginăSocial

Apel la solidaritate pentru a o ajuta pe Alecia

Apel la solidaritate pentru a o ajuta pe Alecia

Dimensiune text

 

 

Nicoleta Alecia Georgescu are doar cinci ani, iar când a împlinit șase luni a fost diagnosticată cu atrofie cerebrală, tetrapareză spastică, epilepsie și ratare psihomotor sever. Acum, părinții ei au găsit o clinică unde fetița poate urma un tratament cu celule stem care să-i permită să-și recapete dreptul la o viață normală. Pe paginile de socializare au apărut mai multe mesaje ce îndeamnă la solidaritate.

„Am primit o șansă la o clinică din Turcia pentru transplant cu celule stem, dar costurile pentru noi sunt uriașe: 36.000 euro! Dacă puteți contribui și voi la redobândirea copilăriei mele, dacă vreți să mă vedeți alergând sau strigându-mi părinții, dacă vreți să mă vedeți sărind coarda sau rugând-o pe mami să-mi împletească codițele, vă astept dragi prieteni să donați în conturile deschise pe numele mamei mele Violeta Georgescu: Contul lei RO89INGB0000999901654129 deschis la ING, Cont euro RO40BACX0000001603361000 deschis la Unicredit Bank”, scrie Alecia pe grupul realizat pentru ea și care se cheamă „Împreună pentru Alecia”.

Inclusiv primarul Lucian Micu a scris pe pagina sa de socializare un mesaj menit să încurajeze cât mai mulți oameni să doneze din puținul lor pentru a se strânge suma necesară pentru ca fetița să poată urma tratamentul care-i poate oferi sănătatea de care are nevoie pentru a fi independentă: „Am fost cu adevărat impresionat de solidaritatea de care ați dat dovadă la apelul pe care l-am făcut pentru a ajuta familia a cărei casă, de pe strada Gloriei, a ars la finele lunii ianuarie și vreau să vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate! Vă cer din nou ajutorul, de data aceasta pentru o fetiță, de doar cinci anișori, Nicoleta Alecia, care după 6 luni de viață a fost diagnosticată cu atrofie cerebrală, tetrapareză spastică, epilepsie și ratare psihomotor sever. Vestea bună este că Alecia a primit o șansă să aibă o viață normală, dacă va merge la o clinică din Turcia, pentru a face un transplant cu celule stem. Cel mai greu acum este ca părinții să poată strânge suma necesară, adică 36.000 euro. Pentru o familie e mult și greu, dar cred că dacă ne unim, din puținul fiecăruia, putem să-i oferim Aleciei posibilitatea de a se bucura de copilărie și de a deveni un adult care să fie pe picioarele lui”.

Citește și:   Pregătiri pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti COVID-19

Primele reacții au și apărut la acest ultim mesaj, existând peste 110 de distribuiri în rețea, iar unul dintre utilizatori a precizat că, din Ausburg – Germania, s-a mobilizat și vrea să strângă măcar suma de 1.000 de euro pe care să o doneze Aleciei.

 

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Andrei 4 ani

  Se poate trimite și prin PayPal ???
  Cum pot trimite din străinătate ???

  • Alina 4 ani

   Se poate facilita un cont pentru a dona cei din strainatate?
   Eu sunt in Spania si as dori sa donez ceva banuti pentru fetita..

 • Da ,exista zicala,,incercarea moarte n-are,,la romani.Dar la cate diagnostice infioratoare, pe care le are aceasta copila, inca de la varsta de 6 luni,nu stiu zau ,ce sanse de vindecare ar mai putea avea?Clar parintii,fac tot ce le sta in putere,pentru copilul lor,pentru sanatatea lui.Le urez succes.

 • panteistul 4 ani

  un singur lucru as dori sa subliniez la nivel legislativ de urgenta o lege pentru acoperirea integrala a sumelor pentru cazuri de genul asta si pentru bolnav cat si pentru insotitor ,hai sa zicem acum cu ajutorul tuturor o sa strangem sa-i salvam viata,dar vor mai fi cazuri la fel de grave statul ce face ,biserica asta ortodoxa bogata de-si face catedrala si biserici pe banda rulanta ,ong !!!!!