Fără televizor în săptămîna de „Școală altfel”

În săptămîna de „Școală altfel”, desfășurată în perioada 2-6 aprilie, școlile romașcane pot adera la campania „Săptămîna familiei, săptămîna fără TV”, inițiată de Asociația Zibo Help România, ajunsă la cea de-a treia ediție.

 

 

Astfel, în 3 aprilie, zibo.ro oferă intrare gratuită copiilor la peste 250 de muzee, grădini zoologice și botanice, iar în 4 aprilie vor fi organizate simpozioane la biblioteci unde oficialitățile locale vor citi povești elevilor și preșcolarilor.

În cadrul campaniei, organizatorii propun familiei să limiteze timpul petrecut de copii în fața televizorului și calculatorului, oferindu-le ca variante vizite în parcuri și muzee, activități în aer liber, plecînd de la impactul negativ pe care o perioadă îndelungată petrecută de copii la televizor și calculator îl are asupra educației copiilor.
Deasemenea, organizatorii își propun și educarea părinților în ceea ce privește controlul parental, controlul browserelor, pentru a se evita accesarea unor siteuri avînd conținut neadecvat, și regăsirea timpului liber petrecut împreună cu familia.
Filmulețele făcute în cadrul acestor activități pot fi încărcate pe site-ul organizatorilor, cele mai reușite urmînd a fi premiate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0