Elevii vor învăța să se descurce în situații de risc

În luna aprilie vor avea loc, în întreg județul, concursuri pe teme de protecție civilă.

 

 

Elevii cei mai bine pregătiți în domeniul protecției civile se vor întrece, în ultima săptămînă din aprilie, în cadrul fazei zonale a concursului „Cu viața mea apăr viața”, ce va fi organizat în baza protocolului încheiat între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Piatra Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Concursul va avea loc la Bicaz, pe 24 aprilie, la Tîrgu Neamț, pe 25 aprilie, la Roman, pe 26 aprilie, și la Piatra Neamț, pe 27 aprilie. Din zona Romanului, anul trecut au intrat în concurs 32 de echipaje.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

„La acest concurs ne propunem să avem întotdeauna cît mai multe echipaje, interesul nostru fiind acela de a avea cît mai mulți copii care să cunoască regulile elementare ale protecției civile. În județul nostru, avem deja o tradiție în acest domeniu, județul Neamț situîndu-se pe locul I în țară în ceea ce privește numărul echipajelor mobilizate la ediția de anul trecut, 117, un echipaj de la Tîrgu Neamț ocupînd locul II la faza națională a concursului”, a spus inspectorul școlar pentru activitatea educativă Eugen Dinu Vasiliu.

Echipajele înscrise în concurs au de trecut două probe, o probă teoretică, în cadrul căreia trebuie să răspundă la un chestionar cu întrebări din domeniul protecției civile, referitoare la posibile situații de risc în caz de incendiu, cutremur sau inundații, și o probă aplicativă, în care participanții trebuie să demonstreze că știu să transporte un rănit, să acorde primul ajutor sau să se deplaseze pe un traseu accidentat.


COMENTARII

WORDPRESS: 0