HomeEducatie

Elevii sînt invitați să nu mai facă ore în baruri

Vineri, în cadrul întîlnirii elevilor Grupului Școlar „Miron Costin” cu reprezentanții poliției de proximitate și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), unii profesori au solicitat autorităților să efectueze cît mai des razii în barurile și cluburile din oraș, în perioada în care elevii ar trebui să fie la cursuri.

 

 

Profesorii susțin că unii dintre elevi „leagă școala de gard” și preferă să nu se ducă la cursuri, ci să bea și să se distreze în cluburi.

O razie în cluburi, baruri și diverse zone ale orașului a fost efectuată vinerea și sîmbăta trecută, între orele 20 și 2 dimineața, cu sprijinul jandarmilor și Poliției. Am răspuns astfel unor sesizări venite din partea cetățenilor, care se plîngeau că diverși cetățeni certați cu legea se ocupau cu furturi și scandaluri și, cu această ocazie, am reușit să destructurăm două astfel de grupări. Efectuăm periodic și razii pentru identificarea elevilor care nu merg la ore, ci în baruri. După ce îi identificăm și aflăm de la ce liceu sînt acei elevi, transmitem liste cu tinerii respectivi conducerilor liceelor la care aceștia învață. În unele cazuri, elevii mint în ce privește numele liceului unde studiază, însă acum avem o situație clară cu numele elevilor tuturor liceelor din oraș, deci astfel de încercări de a ne minți ale elevilor nu mai au efect. Pe de altă parte, am întîlnit cazuri în care elevii găsiți în baruri cînd ar fi trebuit, de fapt, să fie la ore ne-au spus că au terminat deja zece clase și nu mai pot fi obligați să meargă la școală„, a explicat agentul șef principal Mihai Pal. „Polițistul, profesorul sau dirigintele nu pot suplini ceea ce ar trebui să facă părinții. Unii dintre părinți nu țin deloc legătura cu școala, nu sînt interesați de educația copilului. Chiar dacă par dur, elevii de acest gen își merită soarta„, a completat reprezentantul centrului regional Bacău al ANITP, Liviu Nistor.

Agentul șef principal Mihai Pal le-a mai transmis elevilor de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” să își păzească mai bine bunurile, în special telefoanele mobile, și, de asemenea, să fie mai atenți cînd traversează străzile orașului prin zone semaforizate. Avertismentele transmise elevilor au avut drept motive două cazuri petrecute joi, cînd telefonul mobil al unui elev de la „Miron Costin” a fost furat, iar pe o trecere de pietoni din oraș o femeie a fost accidentată pentru că nu s-a uitat la culoarea roșie a semaforului.

Comentarii

WORDPRESS: 0