Prima paginăEducatie

ELEVII ȘCOLII „CARMEN SYLVA”, CEI MAI BUNI DANSATORI DE MUZICĂ POPULARĂ

Dimensiune text

Ansamblul de dansuri populare „Dragomirești” (foto) a obținut premiul I la Festivalul de la Borlești.

 

 

Ansamblul de dansuri populare „Dragomirești”, format din elevi ai Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva” din localitatea Horia, a impresionat juriul la Festivalul județean „Nestemate populare pe plaiuri nemțene… Valerica Patrichi” desfășurat duminică, 19 mai, în comuna nemțeană Borlești. Aflat la ediția I, concursul a adunat la căminul cultural din satul Ruseni, comuna Borlești, soliști și formații de dansuri din întreg județul Neamț. „Concursul își propune promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale. Dorim să aducem, totodată, un omagiu interpretei de muzică populară Valerica Patrichi, fostă solistă a ansamblului Cernegura, din Piatra Neamț, născută în satul Ruseni, comuna Borlești, și să ducem mai departe melodiile care au făcut-o cunoscută în județ și în țară”, își justifică demersul organizatorii.

Manifestarea s-a desfășurat pe trei secțiuni: „creație literară”, „interpretare” și „dansuri populare”. Ansamblul folcloric „Dragomirești”, pregătit de instructorii Ioan Cloșcă și Constantin Artenie, a obținut locul I la secțiunea „dansuri populare”. „Pentru Școala Gimnazială «Carmen Sylva», acest rezultat este o performanță. În primul rând, manifestarea de la Borlești reprezintă prima ieșire a Ansamblului «Dragomirești» la un concurs, după șapte luni de la înființarea acestuia. Juriul i-a răsplătit pe elevii noștri cu premiul I, ceea ce ne bucură, dar ne obligă, pe mai departe, să nu dezamăgim”, a spus profesoara Liliana Bulgaru, directorului Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva” din Horia.

Pentru a se prezenta la eveniment, directorul unității de învățământ a fost nevoit să ceară ajutorul autorităților locale. „Deoarece nu dispunem de costume populare, am fost nevoiți să le împrumutăm. Având în vedere acest neajuns, autoritățile locale au făcut demersurile necesare pentru confecționarea de către un meșter popular din Tîrgu Neamț a costumelor populare de care avem nevoie. Autoritățile locale au finanțat și deplasarea elevilor la Borlești, iar Asociația Părinților din cadrul școlii a asigurat micul dejun al copiilor”, a mai spus directorul școlii.

Cu o zi înainte de concurs, Ansamblul de dansuri populare „Dragomirești” a fost prezent la Clubul Copiilor și Elevilor din Săbăoani, unde a participat la Concursul județean al formațiilor și interpreților.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Gabriel 9 ani

    Acum se vad roadele muncii copiilor si a domnilor instructori. Felicitari!