HomeEducatieInedit

Elevii pot fi „miniştri pentru o zi”

Ei îşi pot depune candidatura pentru a II-a ediţie a proiectului naţional „Ministru pentru o zi” până la data de 30 august.

ministru26Consiliul Naţional al Elevilor organizează, în această perioadă, a II-a ediţie a proiectului naţional „Ministru pentru o zi”. Antrenând nouă ministere ca parteneri, proiectul îşi propune o mai bună conştientizare a atribuţiunilor şi responsabilităţilor pe care un lider implicat la nivel naţional le are, precum şi diminuarea barierelor ce pot apărea între elevi şi mediul decizional. Astfel, elevii din sistemul preuniversitar au oportunitatea de a-şi depune candidatura pe platforma Waterfall Edu până la data de 30 august, urmând ca, în perioada următoare, o comisie mixtă să evalueze proiectele candidaţilor. În a doua jumătate a lunii septembrie, cei nouă „miniştri pentru o zi” îi vor dubla pe actualii guvernanţi, reuşind, astfel, să îşi contureze o nouă perspectivă asupra sistemului politico-administrativ din România.

Ministerele care s-au alăturat celei de-a doua ediţii a proiectului „Ministru pentru o zi” sunt: Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Dialog Social şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Naţional al Elevilor doreşte să realizeze o consolidare a poziţiei sale de for consultativ în cadrul învăţământului din România, arătându-şi, totodată, sprijinul pentru forurile decizionale la nivel naţional.

Comentarii

WORDPRESS: 0