Prima paginăEducatie

Elevii au făcut un ghid de economisire a apei

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” a fost sărbătorită Ziua mondială a apei. Cu acest prilej a fost lansat ghidul „10 pași în economisirea apei”, care a marcat încheierea proiectului „Zonele umede au grijă de apă”.

 

 

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” a avut loc joi, 21 martie, reuniunea finală a proiectului „Zonele umede au grijă de apă”, inițiat de catedra de protecția mediului din cadrul colegiului, proiect care a stârnit interesul tuturor elevilor din liceu. Proiectul a fost desfășurat în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Neamț și Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, reprezentat la eveniment de Raluca Iacob și Iulia Pruteanu.

„Evenimentul de astăzi a fost dedicat Zilei mondiale a apei, prilej cu care noi am încheiat proiectul și am făcut o prezentare a produselor realizate în această perioadă. Elevii au venit cu desene, colaje, prezentări power point, dar, mai ales, au venit cu un ghid de economisire a apei, care a fost realizat de ei și distribuit, apoi, în fiecare clasă. Acest ghid a fost intitulat sugestiv «Cei 10 pași în economisirea apei» și, prin distribuirea lui, îi invităm, practic, pe toți cei care îl vor citi să «meargă ecologic» alături de noi. Am fost foarte bucuroasă să văd că elevii au pus mult suflet în realizarea activităților. Cei zece pași menționați în ghid au fost selectați de elevi, considerați universal valabili, în cadrul unui brain-storming în care au fost enumerate foarte multe metode de economisire a apei, fiecare venind cu exemple din propria practică. Sunt lucruri pe care, dealtfel, cred că le cunoaște fiecare, dar pe care le scăpăm din vedere. Realizând și distribuind aceste ghiduri, am încercat să-i ajutăm pe toți cei de lângă noi să facă pași înainte în economisirea apei, pentru că economia de apă face și economie la buzunar și pentru că apa nu este o resursă inepuizabilă”, a spus profesoara Elena Fodor, care a coordonat proiectul alături de colega sa Claudia Șugaru.

La finalul reuniunii, elevii care s-au distins prin lucrările realizate au fost premiați. De asemenea, catedra de protecția mediului a primit din partea reprezentantelor Sistemului de Gospodărire a Apelor două albume, „100 de parcuri rezervații naționale” și „Călătorii eco”, care vor fi folosite ca material didactic în cadrul orelor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0