Prima paginăEducatie

Elevă de la „Miron Costin”, în Consiliul Judeţean al Elevilor

Dimensiune text

Laura Munteanu propune implementarea în liceu a unor proiecte pentru acordarea de sprijin psihologic elevilor care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi pentru reducerea abandonului şcolar.

 

 

Laura Munteanu, elevă în clasa a XI-a A la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, a fost aleasă vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Neamţ. Alegerile au fost făcute miercuri, 14 noiembrie, în cadrul întâlnirii extraordinare a Consiliului Judeţean al Elevilor Neamţ, care a avut loc la sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Alegerea Laurei Munteanu în funcţia de vicepreşedinte s-a făcut ca urmare a propunerii sale de implementare, la nivelul liceului, a două proiecte sociale care vizează susţinerea psihologică a elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă peste hotare şi reducerea abandonului şcolar.

„M-am gândit la două proiecte sociale care au aplicabilitate în practică, la nivelul liceului. Dacă aceste proiecte dau roade, atunci vor fi preluate în toate liceele. Este vorba despre sprijinul moral acordat elevilor care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate, precum şi celor cu risc de abandon. Știm că, în unele comunităţi, autorităţile s-au implicat în proiecte care urmăresc acelaşi scop, prin intermediul cărora elevii primesc acest ajutor de la adulţi. Eu propun, prin cele două proiecte, ca formatori să fie tot elevii, şi anume cei care trec printr-o astfel de experienţă, adică au părinţi plecaţi în afară şi sunt nevoiţi să se descurce singuri,  fără a neglija şcoala”, a spus Laura Munteanu.

 

Proiect născut din experienţa personală

 

Laura Munteanu va fi unul dintre formatorii grupului ţintă al proiectului. Ea va putea împărtăşi şi altor colegi experienţele trăite departe de părinţi. Laura nu avea mai mult de trei ani când mama sa a decis să meargă la muncă în Spania. Tatăl lucrează în Italia. Mulţi ani a făcut naveta România – Italia, pentru a-şi supraveghea cei doi copii. Din cauza distanţei, cei doi părinţi au decis să meargă pe drumuri separate în viaţă. În ciuda depărtării fizice, însă, responsabilitatea părinţilor pentru copii a rămas nealterată. Dorul de părinţi şi rolul de mamă asumat de Laura pentru fratele mai mic nu au fost de natură să o înfrângă. „Pornind de la experienţa personală, am vrut să vin cu proiecte care să schimbe mentalităţi şi comportamente, în care tinerii să se regăsească. Îmi place să ajut oamenii, să schimb ceva şi locul meu în Consiliul Judeţean al Elevilor este un prim pas în împlinirea acestei dorinţe”, a spus Laura.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0