Prima paginăEditorial

EDITORIAL: Frica și paranoia transformă Miss Boboc în „mersul la biserică”

EDITORIAL: Frica și paranoia transformă Miss Boboc în „mersul la biserică”

Dimensiune text

 

În urmă cu o săptămână, Ziarul de Roman a încercat „să facă lumină” în bezna din mintea unora dintre cei care conduc destinele învățământului, fie ei profesori, generali sau miniștri. Și, deși scriam atunci, trecând toate punctele de vedere, că, de fapt, ne „acoperim” de hârtii în loc să privim obiectiv, fără paranoia și isterie, aceste evenimente dedicate adolescenților, inevitabilul s-a produs și s-a ajuns ca o faptă bună să ajungă pedepsită prin condamnarea publică a celui care a făcut-o, evident.

La un Miss, ținut, așa cum a spus inspectorul general, în Casa de Cultură, cu profesori la pândă ca totul să fie „cool” din punct de vedere al legii, al respectului de sine și pentru educație, un grup de copii a fost invitat să întrețină atmosfera prin dans. Ghinion! Presa a fost de față, a filmat și „cineva” a remarcat că fondul melodic pe care dansau copiii conținea cuvântul „poosey”, care se traduce în argoul limbii engleze – că americanii au dreptul la așa ceva -, „păsărică”.

Panică, criză, articole de presă belicoase și pasul către Protecția Copilului s-a și făcut. Probabil o sesizare și la Inspectorat. Nu m-ar mira să fi fost sesizat pe Facebook și Liviu Dragnea. Iar Gâdea s-ar putea să organizeze chiar mâine un protest față de această „spălare” voită a creierilor elevilor cărora li se induce, de la vârste fragede, să nu gândească cu „păsărica”.

Din păcate, teama unora de repercusiunile ca „așa cevaaa” să se întâmple și sub fusta lor a făcut ca pregătirile pentru un alt miss de la un alt liceu din Roman să fie cenzurate mai ceva decât pe vremea comunismului. Nu se mai pot pune melodii. De niciun fel. Doar se poate recita o poezie, maxim două. Eventual numai din Bacovia, fiind reprezentativ pentru ceea ce urmează să devină următoarele miss-uri. Fără presă, evident, cine știe ce se va mai vedea și deja se ridică rugul pe care să fie arse vrăjitoarele.

Așadar, fără petreceri de după, fără muzică, fără dans. Le recomandăm celor care sunt atât de protectivi, repetăm, dintr-odată, cu tânăra generație, să îi ceară lui Carla’s Dreams să nu mai facă videoclipuri „Sub pielea mea”, lui Smiley să nu mai întrebe „De unde vii la ora asta?”, Deliei să nu mai bea și exemplele pot continua, pentru ca tinerii să creadă în continuare în barză. Așteptăm cu interes interzicerea sau bruierea Facebook-ului în rândul adolescenților care merg la școlile din Roman și vom vorbi cu E.ON să ia lumina de la ora 20.00, acest lucru fiind ușor realizabil. Și cu toții vom lua lumină de la Biserică, singura care are voie să mai vândă lumânări.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Daca Smiley, Carlas Dreams, Delia sunt modele pentru tine sau consideri ca pot fi modele pentru tineri, ca muzica lor e inofensiva sau ingenua, de asta s-a intamplat ce s-a intamplat la Colectiv, ca unii tineri au alte repere din pacate si au uitat sa mai mearga la biserica!

  • Ai mare dreptate,,,asa este avem din pacate un tineret ,,degenerat,,destrabalat,pus pe distractii,sex,bautura si droguri.Mi se pare normal sa se ia aceste masuri,atunci cand lucrurile degenereaza si intrecmasura.Bravo profesorilor care interzic a este fapte ce nu au nici o legatura cu scoala si educatia unor adolescenti.