Prima paginăEducatie

Eco-școlile din județ au fost evaluate

Dimensiune text

La sfîrșitul săptămînii trecute, Centrul Carpato-Danubian de Geo-ecologie București a evaluat activitatea cîtorva eco-școli din județul Neamț

 

Evaluarea a avut loc la Piatra Neamț, la Colegiul Național „Petru Rareș”, și a fost organizată  sub forma unui schimb de experiență, de popularizare și generalizare a bunelor practici dobîndite de-a lungul timpului în derularea acestui program mondial de educație pentru protejarea mediului. La întîlnire au fost invitate să-și prezinte experiența pozitivă în domeniul protejării mediului colegiile naționale „Petru Rareș” și „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, Școala nr. 2 din Piatra Neamț, Școala Girov, Școala Gura Văii, precum și prima eco-școală din județul Neamț, Școala I Horia.

La activitatea de evaluare, elevii și cadrele didactice de la Eco-Școala Horia au prezentat bogata lor experiență acumulată în cei șase ani de cînd derulează acest proiect internațional în unitatea de învățămînt.
Au fost enumerate subproiectele derulate în cadrul acestui program, suita de acțiuni menite să formeze la copii deprinderi și comportamente eco, unele produse finale ale activităților de reciclare creatoare ale deșeurilor în școală. La acestea s-au adăugat un moment artistic, intitulat sugestiv «Fată verde», și un dans tematic conceput și executat de noua echipă de majorete a școlii, care a preluat ștafeta de la colegele mai mari. Totodată, au fost prezentate și modalitățile prin care s-a făcut diseminarea proiectelor și subproiectelor Școlii Horia, evidențiindu-se contribuția adusă  de publicațiile ecologice din țară, de media locală și, nu în ultimul rînd, de propriile publicații, care au făcut cunoscute colegilor, publicului larg, acțiunile ecologice derulate de-a lungul timpului de prima eco-școală din județul Neamț. Cu acest prilej au fost prezentate revista «Familia», ocupantă a locului I la ultimele trei ediții ale concursului județean de reviste școlare, revista «Eco-Grafia», aflată pe podiumurile concursurilor de reviste de profil eco din țară, precum și ultima apariție, revista «Muguri», scrisă în exclusivitate de elevii clasei a IV-a de la Eco-Școala Horia„, a precizat profesoara Emilia Ciomîrtan, directoarea Școlii Horia (foto dreapta).

Unitățile școlare evaluate au fost invitate la Simpozionul Național al  Centrului Carpato-Danubian de Geo-ecologie, ce va avea loc în luna octombrie la București, în vederea reacordării statutului de eco-școală și a înmînării steagului verde, simbol mondial al eco-școlilor în întreaga lume.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • IOANA 9 ani

  Persoana din imagine NU este doamna dir de la Scoala Horia. In alta ordine de idei, d-na dir se numeste EMILIA CIOMARTAN, nu Luminita Ciomartan, asa cum este salvata imaginea dv. Mai multa atentie va recomand!