HomeEducatie

Echipă „de națională” la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Colegiul Tehnic „Miron Costin” are trei elevi participanți la faza națională a olimpiadei de Religie romano-catolică și a celei de Turism și alimentație publică.

 

 

Delia Antoanela Cimpoeșu și Adina Ionela Oroș, alături de profesoara Mihaela Ciobanu

Delia Antoanela Cimpoeșu și Adina Ionela Oroș, alături de profesoara Mihaela Ciobanu

Adina Ionela Oroș, elevă în clasa a XI-a C, și Delia Antoanela Cimpoeșu, elevă în clasa a IX-a A, amândouă de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, vor reprezenta județul Neamț la etapa națională a olimpiadei de Religie romano-catolică. Ele și-au câștigat acest drept după ce s-au clasat pe locul I la concursul județean, Adina Oroș cu nota 10, pe o teză căreia comisia de examinare nu a avut ce să-i reproșeze. O dată pe săptămână, pe Adina o poți găsi la centrul de zi din Sagna, comuna în care locuiește, unde organizează tot felul de activități pentru copii, indiferent dacă a avut sau nu o zi grea. „Pentru mine este foarte plăcut să mă ocup de copii. De câte ori merg la centru, am satisfacția că ziua aceea nu a trecut degeaba”, a spus Adina.

„Privită din afară, disciplina Religie este considerată o disciplină ușoară, la care toată lumea are impresia că se pricepe. Este vorba de foarte multă muncă și de cunoștințe care depășesc cu mult ceea ce se face în mod obișnuit la clasă. Adina merge la olimpiada de Religie încă din clasa a IX-a și a crescut de la an la an, ajungând, în final, acolo unde merita. Delia, deși este abia în clasa a IX-a, a fost o surpriză deosebit de plăcută, m-a uimit încă de la început prin cunoștințele profunde pe care le avea. Pe lângă ceea ce învață la școală, cele două fete au primit de acasă o educație deosebită, amândouă fiind implicate în activități de voluntariat, care le ajută foarte mult, nu numai în pregătirea pentru concurs, ci și în pregătirea pentru viața de zi cu zi. Deși știu că va fi o competiție foarte strânsă, mă aștept la rezultate bune”, a spus profesoara de Religie romano-catolică Mihaela Ciobanu.

Lia Ana Maria Jderiu

Lia Ana Maria Jderiu

Echipa de olimpiadă națională a Colegiului Tehnic „Miron Costin” este completată de Lia Ana Maria Jderiu, din clasa a XI-a A, care va participa la faza națională a olimpiadei de discipline tehnice, domeniul Turism și alimentație publică.
Ea a ocupat locul I la întrecerea la care au concurat cei mai buni elevi care studiază această disciplină la liceele din județ. Lia este pregătită de profesoarele Andreea Livia Ostafe și Corina Stafie.
Lia este o obișnuită a concursurilor, discipina sa preferată fiind limba română, concurs la care a participat, an de an, la etapa județeană.
„Îmi doresc foarte mult un premiu la acest concurs. Știu că va fi o competiție strânsă și că voi concura cu cei mai buni elevi din țară, dar am încredere în forțele mele și în doamnele profesoare cu care mă pregătesc și știu că un premiu este posibil”, a spus Lia Ana Maria Jderiu.

Comentarii

WORDPRESS: 1