Dosar penal la DNA în cazul surpării podului de la Luțca

HomeActualitate

Dosar penal la DNA în cazul surpării podului de la Luțca

Vineri, 10 iunie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că la Serviciul Teritorial Bacău din cadrul DNA s-a înregistrat, la data de 9 iunie, un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret. Decizia vine în urma incidentului survenit joi, 9 iunie, în care podul rutier dintre localitățile Sagna și Luțca, de pe drumul județean DJ 207A, s-a prăbușit, după ce cu doar șapte luni în urmă fusese redat traficului în urma reabilitării.

„În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, arată comunicatul DNA.

Podul de peste râul Siret din comuna Sagna, de pe drumul județean DJ 207A, dintre localitățile Luțca și Sagna, s-a prăbușit în cursul zilei de joi, 9 iunie. Două autovehicule care treceau pe pod au fost prinse în incident, unul dintre șoferi fiind rănit. Podul a fost reabilitat anul trecut de Consiliul Județean Neamț, care a transmis că recepția podului încă nu a fost finalizată și că răspunderea pentru starea podului o au constructorul, proiectantul și cei care au dat soluțiile tehnice. Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz, în vederea stabilirii modalității de realizare a reabilitării podului (detalii aici).

În același context, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a precizat că, din punctul de vedere al instituției, obiectivul de investiții nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepție la Terminarea lucrărilor (detalii aici), iar premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a celor responsabili de surparea podului și a solicitat MApN să intervină în zona afectată (detalii aici).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0