Home

Dispută pentru locul opt între Roman și Craiova

Duminică, 24 februarie, de la ora 11, HCM Roman întâlnește SCM Craiova, în etapa a 15-a a Ligii Naționale. Cele două formații sunt vecine de clasament și, teoretic, scăpate de grija retrogradării, cu șapte etape înainte de finalul campionatului. Echipa romașcană este cotată ca favorită la victorie.

 

 

Cea de a 15-a etapă a campionatului Ligii Naționale feminine de handbal va începe vineri, 22 februarie, cu partida de la Ploiești și se va încheia duminică, 24 februarie, zi în care va juca și HCM Roman, cu SCM Craiova, pe teren propriu, de la ora 11. Partida, care va fi arbitrată de cuplul buzoian Pavel / State, o are ca favorită la victorie pe HCM Roman, deși cele două protagoniste ale viitoarei dispute se află la egalitate de puncte și sunt vecine de clasament.

În tur, pe 23 septembrie, HCM Roman a obținut cea de a doua victorie din actuala ediție a campionatului Ligii Naționale feminine de handbal, una concludentă, 23-15 (11-7), dar și la o diferență de scor pe care nu a realizat-o nici în meciurile de pe teren propriu. Handbalistele romașcane au evoluat atunci ca la carte și s-au aflat la conducere pe tot parcursul partidei. „Toate fetele au jucat foarte bine, cu un plus pentru Stoleru, Pavăl, Iuganu și Horobeț, dar și cu o evoluție pe măsură a portarilor Teodorescu și Polocoșer”, declara, la acea vreme, directorul tehnic romașcan Dan Moisii.

SCM Craiova nu mai este echipa din sezonul trecut, care s-a salvat de la retrogradare în ultima clipă, după ce, mai bine de trei sferturi de campionat, fusese pe ultimul loc. Nici acum nu are o poziție strălucită în clasament, ca și HCM Roman, dar a reușit un start bun de campionat, repetat și în retur. Iată, de altfel, parcursul de până acum al echipei oltene: 25-25 (deplasare) cu CSM Ploiești, 24-20 (acasă) cu Danubius Galați, 22-31 (d) cu HCM Baia Mare, 15-23 (a) cu HCM Roman, 25-31 (d) cu CSM București, 24-39 (d) Oltchim Râmnicu Vâlcea, 24-24 (a) cu Universitatea Jolidon Cluj, 19-22 (d) cu Dunărea Brăila, 16-20 (a) cu HC Zalău, 22-21 (a) cu Corona Brașov, 26-26 (a) cu CSM Ploiești, 30-29 (d) cu Danubius Galați, 17-31 (a) cu HCM Baia Mare. Punctele de reper ar fi cele două victorii cu Danubius, contracandidată la evitarea retrogradării, dar și câteva rezultate surpriză, precum victoria cu Corona Brașov sau rezultatul de egalitate cu vicecampioana U Cluj. Se mai adaugă și meciul cu HC Zalău, în care a condus la pauză cu 9-6 și a fost devansată pe final.

De cealaltă parte, HCM Roman a avut următoarele jaloane: 19-24 (d) cu HCM Baia Mare, 26-36 (d) cu Oltchim, 27-25 (a) cu CSM București, 23-15 (d) cu SCM Craiova, 26-23 (a) cu Universitatea Jolidon Cluj, 21-29 (d) cu Dunărea Brăila, 22-22 (a) cu HC Zalău, 20-24 (a) cu Corona Brașov, 18-23 (d) cu CSM Ploiești, 23-18 (a) cu Danubius Galați, 15-17 (a) cu HCM Baia Mare, 19-22 (d) cu CSM București. După cum se vede, în ultimele șapte meciuri, cu excepția celui cu Danubius Galați, HCM Roman a obținut rezultate nefavorabile, astfel că are toate motivele ca duminică să mai și zâmbească.

Cele două protagoniste ale meciului de duminică se cunosc foarte bine, mai ales că s-au și întâlnit de trei ori înainte de începerea campionatului. HCM Roman a învins în cele două partide de verificare disputate acasă, în vreme ce SCM Craiova s-a impus în turneul organizat pe teren propriu, ceea ce indică valori apropiate ale celor două loturi.

Partidele din etapa a 15-a se vor desfășura în ultimele trei zile ale săptămânii, după următorul program: CSM Ploiești – HC Zalău (22 februarie), CSM București – Oltchim Râmnicu Vâlcea (23 februarie), HCM Roman – SCM Craiova (ora 11), HCM Baia Mare – Universitatea Jolidon Cluj, Danubius Galați – Dunărea Brăila (toate trei în 24 februarie).

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0