Cu mopedul în șanț. Incendiu de la o țigară. L-au atras gadgeturile

Cu mopedul în șanț

 

Un bătrînel de 78 de ani din comuna Dulcești a ajuns, vineri seara, la Spitalul Roman, cu răni grave. Vasile Ț. conducea un moped în interiorul localității Corhana, pe strada Pădurii, avînd direcția de mers către centrul satului, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu pietriș, a pierdut controlul mopedului, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind multiple leziuni.

Bătrînul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgență Roman, unde i s-a stabilit diagnosticul de fractură de os zigomatic drept, fractură cu deplasare și înfundare la nivelul sinusului maxilar drept și hematom periorbital drept. Cadrele medicale au recoltat și probe biologice de sînge pentru a stabili alcoolemia, întrucît autorul se afla sub influența băuturilor alcoolice, avînd 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvîrșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sînt continuate de Poliția municipiului Roman.

 

L-au atras gadgeturile

 

A profitat de faptul că este agent de vînzări și a creat un prejudiciu de 13.000 lei. Alin Ionuț S., în vîrsă de 29 ani, din municipiul Roman, a făcut uz de munca pe care o presta și, în perioada ianuarie – martie, a încheiat cu diverse persoane juridice contracte de furnizare de servicii de comunicații. În numele unor clienți, a comandat telefoane mobile, modemuri și laptopuri pe care și le-a însușit, cauzînd un prejudiciu inițial estimat de 13.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătura privată, Alin Ionuț S. fiind prezentat

Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, care a dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

 

Conducea băut

 

La data de 24 martie, ora 1.45, Marius M., de 41 ani, a fost depistat pe strada Tineretului din municipiul Roman în timp ce conducea un autoturism, avînd o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal, autorul fiind cercetat în stare de libertate. A fost condus la Spitalul Roman, unde i-au fost recoltate probe de sînge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Incendiu de la o țigară

 

Sîmbătă dimineață, la ora 5.13, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu șase subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie a unei societăți comerciale situată pe bulevardul Roman Mușat, din municipiul Roman. Incendiul a fost cauzat de jarul provenit de la o țigară nestinsă. Au ars circa 150 de kilograme de ambalaje din hîrtie și carton, o baracă pe profile din aluminiu și materiale termoizolante, pe o suprafață de circa 1,5 metri pătrați. Din cauza temperaturii foarte mari degajate pe timpul arderii, s-au deteriorat cîteva elemente de caroserie ale unui autoturism parcat în imediata apropiere: bara de protecție, grila față, farul de pe aripa stînga, capota motorului, parbrizul și oglinda stîngă.

 

Incendiu în comuna Horia

 

Sîmbătă, 24 martie, la ora 13.18, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu cinci subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la furajele depozitate în grădina unei gospodării, aparținînd Elenei S., din localitatea Cotu Vameș, comuna Horia. Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spații deschise. Proprietara a dat foc unor deșeuri vegetale, iar în condiții de vînt scînteile au ajuns la furajele depozitate în grădină. Au ars aproximativ 1.000 de kilograme de coceni, depozitați sub formă de stog, și doi metri liniari dintr-un gard de lemn.


COMENTARII

WORDPRESS: 0