Prima paginăEconomie

Credite angajate în Neamț de 2.254 milioane de lei

Dimensiune text

Într-o singură lună, datoriile nemţenilor către bănci au scăzut cu 57 milioane de lei. Ei încă mai au de achitat 2.254,8 milioane de lei.

La finalul lunii august, datoriile nemţenilor la bănci erau cu 57,3 milioane de lei mai mici în comparaţie cu finalul lunii iulie, ceea ce arată că nu au mai îndrăznit să mai facă alte datorii, ci s-au ocupat mai mult de plata celor existente.

Statistica Băncii Naţionale Române, realizată la sfârşitul lunii august, arată că locuitorii din Neamţ au credite în lei şi în valută care însumează 2.254,8 milioane de lei. Suma se află în scădere faţă de luna iulie, atunci când valoarea creditelor era de 2.312,1 milioane de lei.

Această statistică, realizată pe baza informaţiilor furnizate de bănci persoane juridice române, de sucursalele băncilor străine în România, de băncile de economisire şi creditare în domeniul locativ şi de Banca Centrală Cooperatistă CreditCoop, arată că dintre cei 470.766 de locuitori din judeţul Neamţ, cei care au avut vocație la credite aveau, la sfârşitul lunii august, 1.174,9 milioane credite în lei la bănci şi credite în valută în valoare echivalentă cu 1.079,9 milioane de lei.

Din creditele în lei, 685,3 milioane de lei au fost împrumutate de agenţi economici din judeţ, 352,3 milioane sunt credite de consum ale populaţiei, 48,5 milioane de lei reprezintă creditele pentru locuinţe şi 71,9 milioane de lei au fost împrumutate de nemţeni pentru ale scopuri. Cele mai multe credite în valută au fost luate tot de agenţii economici din judeţ, respectiv echivalentul a 409,3 milioane de lei.

Creditele pentru consum includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei pentru finanţarea în special a consumului personal de bunuri şi servicii.

Creditele pentru locuinţe includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau în scopul renovării locuinţelor. Acestea cuprind credite garantate cu proprietăţi rezidenţiale care sunt folosite în scopul achiziţionării de locuinţe, precum şi alte credite pentru achiziţionarea de locuinţe efectuate pe baza unei garanţii personale sau a altor forme de active.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0