HomeEducatie

Corigenții sînt așteptați „să facă planul” la liceu

Cele 230 de locuri rămase libere la clasa a IX-a după două repartizări computerizate ar putea fi ocupate de elevii care, deși au urmat cursurile clasei a VIII-a, încă nu au fost declarați absolvenți pentru că au rămas corigenți la una sau mai multe discipline.

 

Ei vor susține examenele de corigență între 20 și 22 august, urmînd ca, după promovare, să participe la cea de-a treia etapă a repartizării la liceu, la începutul lunii septembrie.
Din datele noastre statistice, avem în jur de 200 de elevi de clasa a VIII-a care au rămas corigenți și care, după susținerea și promovarea examenelor de corigență, vor fi repartizați la liceu. Chiar dacă nu va rămîne nici un absolvent de gimnaziu nerepartizat la liceu, este puțin probabil ca planul de școlarizare propus să fie realizat în totalitate. Din experiența anilor trecuți, știm că o parte dintre aceștia nu se mai prezintă pentru încheierea situației școlare de sfîrșit de an sau, chiar dacă termină cursurile, nu mai urmează cursurile la liceu„, a spus inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu.

Cele mai multe locuri libere sînt, după primele două etape de repartizare, la Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde au rămas neocupate 39 de locuri la clasa a IX-a, 24 de locuri la industrie alimentară, 5 locuri la profilul economic și 10 locuri la profilul mecanic.
La Colegiul Tehnic „Miron Costin” mai sînt libere 23 de locuri, la profilul construcții, instalații și lucrări publice, iar la Colegiul Tehnic „Petru Poni” mai sînt neocupate 23 de locuri, 12 la profilul construcții, instalații și lucrări publice, 5 la profilul electric și 6 la profilul materiale de construcții.
În zona Romanului, au mai avut probleme cu ocuparea numărului de locuri propuse Liceul Agricol „Ion Ionescu de la Brad”, unde mai sînt 10 locuri, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, cu 19 locuri și Liceul Tehnologic Nisiporești cu 7 locuri libere.

Comentarii

WORDPRESS: 0