HomeEducatie

Copiii din mediul rural sunt buni la limba română

Eleve din Gherăeşti şi Barticeşti au câştigat mențiuni la Olimpiada „Universul cunoaşterii prin lectură”.

Copiii din mediul rural au arătat că sunt buni la limba română în finala Olimpiadei „Universul cunoaşterii prin lectură”.

Din cei patru câştigători nemţeni, doi sunt din zona rurală adiacentă Romanului. Este vorba de elevele Luiza Croitoru – foto, alături de profesoara Mariana Ignat – (clasa a V-a) de la Şcoala Gimnazială din Gherăeşti şi Alexandra-Iulia Lupu (clasa a VI-a) de la Şcoala Gimnazială din Barticeşti (comuna Boteşti). Fetele au obţinut menţiune la etapa finală a Olimpiadei „Universul cunoaşterii prin lectură”. Cele două eleve au câştigat etapa judeţeană a olimpiadei, clasându-se pe primul loc la clasa a V-a, respectiv clasa a VI-a, poziţie care le-a asigurat promovarea în finala competiţiei. Elevele au fost pregătite de profesorii Mariana Ignat (Şcoala Gimnazială din Gherăeşti) şi Geanina Nichituş (Şcoala Gimnazială din Barticeşti).

Tot menţiune au obţinut şi elevele Diana-Elena Nemţanu (clasa a VII-a) de la Şcoala Gimnazială din Vaduri, comuna Alexandru cel Bun (profesor Andreea-Simona Miron) şi Mălina-Maria Rîndaşu (clasa a VIII-a) de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Pângăraţi (profesor Crinela Marc).

Comentarii

WORDPRESS: 0