Prima paginăEducatie

Copiii de la „Mihai Eminescu” au adoptat copăcei

Dimensiune text

Timp de o săptămână, elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” vor desfășura activități ecologice pentru a sărbători Ziua Pământului.

 

 

Școlarii și preșcolarii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” vor să demonstreze că, pentru a iubi și a avea grijă de natură, nu trebuie să aștepți o anume zi din calendar. Sub sloganul „Ziua Pământului poate fi în fiecare zi”, aceștia și-au propus ca, în fiecare zi din săptămâna 22 – 27 aprilie, să organizeze activități ecologice, în care să-și implice, deopotrivă, părinții și bunicii.

copaci 25042Ziua de miercuri a fost dedicată plantării de copaci. Preșcolarii și elevii de la clasa a VII-a C, ajutați de părinți, de profesori și de educatoare, au plantat în curtea școlii 30 puieți de tei. Demersul lor a fost sprijinit de departamentrul de mediu din cadrul Primăriei Roman, reprezentat de Irina Scorțanu, și de Ocolul Silvic Roman, reprezentat de inginerul Constantin Dascălu.
„Fiecare a muncit după puteri. Cei mici au udat copăceii, cei mari i-au plantat, părinții au săpat gropile, toți am avut de învățat – copii și adulți, deopotrivă. Fiecare copăcel a primit, apoi, câte un nume și a fost adoptat de câte o grupă de copii, care îl va îngriji”, a spus profesoara Emilia Ciomârtan, cordonatorul programului Eco Schools.

Tot în cursul acestei săptămâni, copiii vor fi implicați în concursuri cu temă ecologică, vor planta flori, vor viziona documentare pe teme ecologice, vor construi căsuțe pentru păsărele, vor organiza o paradă a costumelor eco și vor igieniza curtea școlii și Parcul Municipal.

Sâmbătă, 27 aprilie, copiii vor încheia săptămâna dedicată planetei Pământ în pădurea Gâdinți, unde vor fi plantați puieți de plop.
„Nu ne-am fi putut desfășura activitățile fără sprijinul Ocolului Silvic Roman, care ne-a pus la dispoziție puieții, și al domnului Eugen Păuleț, consilier local, care ne-a ajutat cu transportul copiilor”, a spus profesoara Emilia Ciomârtan.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0