HomeEducatie

Copiii au aflat cum să se comporte la cutremur

Preşcolarii de la Grădiniţa „Episcop Melchisedec” şi de la Grădiniţa din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni” au învăţat, miercuri şi joi, despre cum trebuie să se comporte în caz de cutremur. Acţiunea s-a derulat în cadrul campaniei naţionale „Nu tremur la cutremur”.

isu 02Plutonierul Irina Popa, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, a prezentat copiilor spoturile campaniei, care cuprind modul de comportare pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, precum şi faptul că fiecare familie trebuie să pregătească un kit cu alimente, apă, medicamente şi echipamente absolut necesare în cazul producerii unui seism.

Copiilor li s-a explicat şi care este modul corect de a anunţa o urgenţă, folosind numărul unic de urgenţă „112”, datele care trebuie transmise dispecerilor, pentru a ajuta echipajele specializate să intervină pentru a proteja viaţa, bunurile şi mediul.

De asemenea, cei mici au fost atenţionaţi că folosirea acestui număr de urgenţă, fără a fi necesar, poate face ca, în altă locaţie, unde este cu adevărat nevoie de salvatori, echipele de intervenţie să ajungă mult mai târziu. În plus, dacă cei mici apelează numărul „112” pentru a se juca, părinţii vor plăti amendă.

Comentarii

WORDPRESS: 0