Consiliul Local Roman a aprobat 100.000 de lei pentru ajutoare destinate Ucrainei

HomeSocial

Consiliul Local Roman a aprobat 100.000 de lei pentru ajutoare destinate Ucrainei

Marți, 22 martie, consilieri locali romașcani au votat, în cadrul unei ședințe de îndată, un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 100.000 de lei pentru achiziționarea de ajutoare destinate orașului Kamianets-Podilsky din Ucraina, cu care Romanul este înfrățit.

Printr-o adresă înaintată de Primăria orașului Kamianets-Podilsky din Ucraina, semnată de primarul Mykhailo Positko, s-a făcut un apel umanitar către municipiul Roman, înaintându-se o listă cu solicitările de primă urgență de care are nevoie comunitatea, pentru a putea face față adăpostirii refugiaților din zona de război, ca urmare a invaziei armatei Federației Ruse în Ucraina, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre dezbătut marți de Consiliul Local Roman. Orașul înfrățit Kamianets-Podilsky are nevoie de hrană, medicamente, produse de igienă și, cel mai important, aparate electrocasnice pentru a-și satisface în mod eficient necesitățile.

În urma corespondenței pe care am purtat-o cu administrația publică din acel oraș, ne-au prezentat faptul că sunt într-o situație de criză, cu foarte mulți refugiați și au nevoie de mai multe lucruri pentru supraviețuire – hrană, obiecte de igienă, electrocasnice sau materiale de protecție. Pe lângă faptul că am început o campanie la nivelul municipiului Roman pentru a trimite cât mai multe ajutoare din partea societății civile, din partea oamenilor de afaceri, am făcut demersuri și către orașe cu care suntem înfrățiți, din alte zone ale Europei, pentru a fi solidari cu tragedia care se întâmplă în Ucraina. De aceea, încercăm să facem acest gest, un convoi umanitar, și să putem să îi sprijinim. Nu e neapărat vorba dacă suma va acoperi necesarul pe care îl au ei, dar am considerat că e o sumă pe care putem să o alocăm și care să nu afecteze substanțial activitatea administrației publice locale. Acolo este o situație de viață și de moarte, au 18.000 de refugiați, vor avea nevoie de susținere în perioada următoare. Totodată, noi trebuie să îi sprijinim și pe refugiații care ajung în Roman și încă o dată salut inițiativa societății civile, a persoanelor care au cazat refugiați, pentru a putea tranzita în condiții cât mai bune România”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în cadrul ședinței de Consiliu Local de marți.

Proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziționarea de ajutoare destinate orașului Kamianets-Podilsky din Ucraina a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți la ședință.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0