Prima paginăEducatie

Concurs şi simpozion „Creangă şi copiii”

Dimensiune text

Au participat 218 elevi, din 15 şcoli partenere, interesați de valorile naționale.

Căminul cultural de la Dulceşti a găzduit, săptămâna trecută, ediției a IV-a a Concursului interjudeţean „Creangă şi copiii” din cadrul proiectului „Valorile satului românesc păstrate în muzeul etnografic”. „Scopul acestei activităţi a fost stimularea interesului copiilor pentru lectură prin studiul aprofundat al operei povestitorului Ion Creangă, dezvoltarea capacităţii de exprimare plastică, literară şi artistică a acestora şi posibilitatea de a oferi copiilor variante de petrecere a timpului liber”, a precizat educatoarea Luminiţa Dascălu, de la Şcoala Gimnazială „Carol I” din Roman, unul dintre coordonatorii proiectului.

La concurs au participat 218 elevi din 15 şcoli partenere. Elevii au realizat desene şi colaje în diverse tehnici de lucru, având ca temă aspecte din opera lui Ion Creangă şi au susţinut programe artistice – dramatizări, scenete, montaje literar muzicale – care au fost evaluate de un juriu format din cadre didactice şi reprezentanţi ai comunităţii locale. În cadrul proiectului s-a desfăşurat şi un simpozion la care dascălii au dezbătut probleme legate de proiecte didactice şi au prezentat materiale şi mijloace de lucru folosite în activităţile cu elevii.

La coordonarea acestui proiect au contribuit şi profesorii Rodica Popa, directorul Şcolii Gimnaziale din Dulceşti, şi Maria Daniela Ciuraru, director la Şcoala Gimnazială „Nicolae Apostol” din Ruginoasa.

COMENTARII

WORDPRESS: 0