Clase de la Școala „Vasile Alecsandri”, mutate la Școala „Sergiu Celibidache”

HomeSocial

Clase de la Școala „Vasile Alecsandri”, mutate la Școala „Sergiu Celibidache”

 

Autoritățile locale sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește la pregătirile pentru începerea noului an școlar. S-au efectuat reparații curente în unitățile de învățământ, iar un volum mai mare de muncă s-a depus la Școala „Sergiu Celibidache” (fosta Școală nr. 7), unde șase clase au fost reabilitate și reamenajate pentru a putea să-i primească pe elevii ce învățau în corpul B al Școlii „Vasile Alecsandri” (fosta Școală nr. 1), clădire monument istoric care va fi modernizată în totalitate, informează reprezentanții Primăriei Roman.

Joi dimineață, împreună cu reprezentanții Biroului Rutier, s-au efectuat vizite în teren pentru a se verifica starea căilor de acces înspre unitățile de învățământ, dar și a trecerilor de pietoni și a indicatoarelor rutiere din proximitatea școlilor.

„În aceste zile, facem și achiziția de rechizite și ghiozdane pe care să le dăruim elevilor ai căror părinți nu au venituri suficiente, listele cu beneficiarii fiind trimise de conducerile unităților de învățământ, cele care cunosc situația fiecărui elev. Educația este foarte importantă și trebuie să ne asigurăm că elevii și cadrele didactice au toate condițiile pentru a-și desfășura activitățile de studiu. Așa cum v-am obișnuit de când sunt primar, voi lua parte la deschiderea anului școlar în calitate de părinte, la școlile la care învață fetele mele, după care voi vizita clasele din mai multe unități de învățământ, pentru a-i cunoaște pe elevi personal și a-i îndemna să învețe cât mai multe, iar cadrelor didactice să le doresc să insufle tinerilor cât mai mult drag de carte”, a precizat primarul Lucian Micu.

Săptămâna trecută, reprezentanții municipalității au semnat contractul pentru execuția lucrării de consolidare și reabilitare a corpului B al Școlii „Vasile Alecsandri” – „școala veche”. Pe lângă proiectare, lucrarea în sine constă în termoizolarea clădirii, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei de la geamuri și montarea ferestrelor termopan, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare și modernizarea sistemului de încălzire. Detalii, la acest link.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0