Prima paginăEducatie

Chestionarele privind examenul de BAC intră în școli

Dimensiune text

Pe ultima sută de metri a anului școlar, elevii de liceu trebuie să hotărască în privința susținerii examenului de bacalaureat.

 

Miercuri, 20 iunie, toate școlile au primit modelul chestionarelor ce trebuie aplicate atît elevilor de clasa a IX-a, a X-a și a XI-a, cît și părinților acestora. Elevii nu trebuie să stea prea mult pe gînduri, întrucît centralizarea rezultatelor se va face vineri, 23 iunie. Chestionarul adresat elevilor și chestionarul destinat părinților încep cu o prezentare a modului în care se desfășoară examenul de bacalaureat în 2012, făcînd prezentare a probelor ce vor fi susținute de elevi, în funcție de filieră și specializare. La prima întrebare, elevii și părinții trebuie să hotărască dacă sînt sau nu de acord cu modul în care se desfășoară acum examenul de bacalaureat. Dacă răspunsul acestora este negativ, aceștia sînt invitați să treacă la întrebările următoare, care vizează modul în care ar trebui să se desfășoare examenul de maturitate.

Astfel, elevii de la filiera tehnologică și părinții acestora sînt întrebați dacă doresc să adauge pentru proba E. d) o probă scrisă din modulele specifice de pregătire sau o probă practică specifică profilului și specializării. De asemenea, la ultimul punct al chestionarului, elevii și părinții sînt invitați să vină cu propriile propuneri legate de desfășurarea examenului de bacalaureat.

În funcție de rezultatele obținute în urma aplicării chestionarului, examenul de bacalaureat ar putea fi modificat în 2013 sau, dacă elevii și părinții sînt de acord cu varianta actuală, modificarea ar urma să aibă loc în 2016, conform prevederilor Legii Educației.

COMENTARII

WORDPRESS: 0