HomeEducatie

„Caravana Comenius” poposește în școlile de la țară

În perioada 2-9 mai, în școlile din mediul rural va poposi „Caravana Comenius”, o campanie cu acțiuni punctuale prin care se dorește implicarea școlilor din mediul rural în proiecte cu finanțare prin Programul Comenius.

 

În cadrul caravanei, echipe formate din profesori și elevi care s-au implicat în proiecte Comenius vor merge în școli din mediul rural pentru a prezenta rezultatele obținute, dar și pentru a prezenta pas cu pas cum se întocmește un astfel de proiect.
La nivelul Uniunii Europene se dorește o mai mare implicare a școlilor din mediul rural în aceste proiecte de cooperare europeană. Deja se realizează în județul Neamț astfel de proiecte între școli din urban și din rural. Echipele din urban îi vor ajuta să găsească informațiile necesare pe Internet, îi vor ajuta în alegerea temei proiectului, în formarea echipei de lucru, în toate etapele de realizare a proiectului pînă ce acesta va fi trimis spre aprobare. Îndrumarea va fi pe toată durata întocmirii documentației necesare, pînă pe 22 februarie 2013, cînd este termenul limită pentru depunerea dosarelor. În județul Neamț avem, din păcate, doar șase școli gimnaziale din mediul rural care au derulat sau derulează proiecte Comenius. Cum săptămîna 2-9 mai este dedicată sărbătoririi Europei, accentul în Neamț este pus pe acest schimb de experiență, care va continua pînă în februarie 2013, și sperăm ca tot mai multe școli să scrie astfel de proiecte. În toate școlile din județ avem copii care au calități din domeniul creativ-inovativ, dar nu au avut un mediu organizat în care să se manifeste. Accesînd fonduri europene prin proiecte multilaterale Comenius, elevii nemțeni vor avea ocazia să participe la mobilități și să viziteze cel puțin o școală europeană, o experiență pe care orice copil și-o dorește„, a spus inspectorul școlar pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță.

În cadrul campaniei, echipa de proiect de la Colegiul Tehnic „Danubiana” va merge la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, iar echipa de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” va merge la Școala Pipirig.

Comentarii

WORDPRESS: 0