Prima paginăEducatie

Candidaţii la şefia şcolilor se aliniază la start

Dimensiune text

Pînă pe 12 martie, dascălii care intenţionează să ocupe o funcţie de conducere la nivelul unităţilor şcolare sau al Inspectoratului Școlar Judeţean trebuie să-şi depună dosarul pentru a fi admişi în Corpul naţional al experţilor în domeniul educaţional.

 

 

După înscrierea on-line a acestora, vor avea loc evaluarea şi selecţia dosarelor la nivelul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ. Vor avea „undă verde” pentru a participa la concursul ce va fi organizat de Ministerul Educaţiei doar acei candidaţi care reuşesc să adune cel puţin 85 de puncte şi care dovedesc cu acte că au urmat o specializare în domeniul managementului educaţional. Lista este deschisă atît actualilor manageri de şcoli, cît şi celor care consideră că au calităţile necesare şi doresc să ocupe funcţiile.

Evaluarea portofoliilor de către o comisie a inspectoratului şcolar, condusă de inspectorul şcolar general adjunct Liliana Georgescu, se va face în perioada 15 – 28 martie, urmînd ca afişarea rezultatelor, în ordinea descrescătoare a punctajelor, să fie făcută pe 29 martie. Nemulţumiţii vor putea depune şi contestaţii în perioada 30 martie – 5 aprilie, urmînd ca soluţionarea acestora să se facă între 6 şi 11 aprilie.

Ultimul concurs pentru obţinerea funcţiilor de conducere a fost organizat în noiembrie 2008, ceea ce înseamnă că, în acest moment, toţi directorii numiţi prin concurs sînt pe ultima sută de metri a mandatului. La începutul celui de-al doilea semestru, în Neamţ erau 163 de directori, din care 70 sînt numiţi cu delegaţie, iar 93 care au obţinut funcţia în urma promovării unui concurs. În ceea ce-i priveşte pe directorii adjuncţi, 31 şi-au ocupat funcţia prin concurs, iar 37 sînt numiţi cu delegaţie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0