Campania „Mai Curat”, la Şcoala „Mihai Eminescu”

Acţiunea a fost derulată de profesorii Emilia Ciomârtan şi Cristina Rusu, în cadrul Campania Litter Less din Programul Internaţional YRE. 

Elevii Şcolii „Mihai Eminescu” din Roman au discutat, în această săptămână, rezultatele investigaţiilor de mediu în comunitatea locală, în cadrul Campaniei Litter Less din Programul Internaţional YRE (Young Reporters for the Environment), implementat la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie şi la nivel internaţional de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Înconjurător.

Plecând de la sloganul „Împreună pentru o lume mai curată!”, 50 de elevi ai Școlii „Mihai Eminescu”, organizaţi în 16 echipe coordonate de profesorii Emilia Ciomârtan şi Cristina Rusu, au urmat calendarul programului. Au constituit echipele, le-au personalizat, au înscris şcoala şi echipele pe site-ul proiectului şi au demarat investigaţiile de mediu.

„Prin acest program, ne-am propus creşterea gradului de conştientizare a influenţei gunoiului menajer şi a deşeurilor, în general, asupra comunităţii locale şi asupra mediului, îmbunătăţirea comportamentului tinerilor privind managementul gunoiului menajer şi al deşeurilor. Fiecare echipă a identificat una sau mai multe probleme de mediu, le-a studiat, a realizat fotografii, a scris articole jurnalistice, a realizat filme, respectând cerinţele solicitate. Apoi, toate acestea au fost traduse în limba engleză şi le-au încărcat pe site-ul proiectului. În această săptămână, cele 16 grupe diseminează rezultatele propriilor investigaţii prin expoziţii cu fotografii şi produse rezultate din materiale reciclabile, construirea de flyere şi pliante, prezentarea şi realizarea de filme privind situaţia deşeurilor la nivelul oraşului Roman”, a spus profesor Emilia Ciomârtan.

Şcoala „Mihai Eminescu” face parte din lotul de 12 unităţi de învăţământ din ţară care implementează acest program.


COMENTARII

WORDPRESS: 0