HomeEducatie

Birou județean pentru descentralizarea învățămîntului

Directori din cîteva unități școlare din județ au participat timp de trei zile la conferința finală a proiectului „Formarea de consilieri și asistenți suport pentru implementarea strategiei de descentralizare a învățămîntului preuniversitar” desfășurată la Sinaia.

 

Proiectul este derulat de Ministerul Educației, Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Academia de Stuidii Economice, The Red Point șI Oameni și Companii, fiind cofinanțat din Fondul Social European. La conferință au participat membri din echipa de implementare a proiectului, experți din cadrul Ministerului Educației, experții care au contribuit la realizarea ghidurilor și metodologiilor privind descentralizarea sistemului preuniversitar, precum și cei 136 de asistenți formați în proiect, directori de școli și consilieri locali. „Conferința se înscrie în cadrul activităților premergătoare pentru deschiderea Biroului județean  pentru descentralizare, care va funcționa în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, unde vom face consiliere pe orice temă legată de descentralizare. Biroul va fi funcțional în luna septembrie, odată cu începerea noului an școlar, cînd vor fi aplicate aproape toate prevederile Legii educației„, a spus inspectorul școlar pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță.

Au beneficiat de formare în cadrul acestui proiect inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu, inspectorii școlari Maria Ghiniță și Nina Sava și directorii Adriana Drăghici de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, Maria Palade de la Școala „Otilia Cazimir” din Cotu Vameș și Costache Stafie de la Școala Brusturi.

Comentarii

WORDPRESS: 0