Bărbat din Oniceni, prins cu trufe culese ilegal

HomeActualitate

Bărbat din Oniceni, prins cu trufe culese ilegal

 

 

Duminică, 25 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. Conform IPJ Neamț, în jurul orelor 14.00, poliţiştii au depistat pe DN 12C din localitatea Taşca, un autoturism al cărui pasager din dreapta faţă, un bărbat de 34 de ani, din Oniceni, deţinea cantitatea de 6,5 kilograme de trufe negre, iar din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că întreaga cantitate de trufe a fost recoltată ilegal de către acesta din fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Bicaz.

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti conform Legii nr.171/2010, iar cele 6,5 kg de trufe, în valoare de aproximativ 29.900 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, fiind predate organelor silvice din cadrul Ocolul Silvic Bicaz”, informează IPJ Neamț.

Legea 171/ 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, completată și modificată, precizează că recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului şi/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii, constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei până la 5.000 de lei.

Mai multe persoane au fost depistate în flagrant de polițiști și de silvicultori culegând trufe în mod ilegal din păduri din zona județului Neamț, în acest an, cei mai mulți din comuna Oniceni, care foloseau pentru depistarea trufelor câini dresaţi din rasa Lagotto Romangnolo, iar asupra acestora au fost descoperite mai multe kilograme de trufe negre. Acestora li s-au aplicat amenzi contravenționale, deoarece dreptul de recoltare a trufelor din pădurile județului a fost concesionat de Direcția Silvică Neamț unui operator privat (detalii în Ziarul de Roman la acest link).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0