Bani pentru romașcanii care prezintă proiecte pentru dezvoltarea orașului

HomeEconomie

Bani pentru romașcanii care prezintă proiecte pentru dezvoltarea orașului

 

 

Autoritățile locale se pregătesc de întocmirea bugetului local și a listei de investiții pe anul curent, dar, până atunci, se așteaptă publicarea bugetului central. Primarul Lucian Micu spune că va menține „tradiția” de a chema la consultări diferitele categorii socio-profesionale pentru a-și prezenta opiniile față de prioritizarea investițiilor. Mai mult, pentru prima dată în municipiul Roman, cetățenii vor putea prezenta proiecte personale pentru comunitate și vor beneficia și de finanțarea lor din bugetul local.

„Așteptăm să vedem cifrele bugetului național pe anul curent. Săptămâna viitoare voi participa și la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România și de acolo vom primi mai multe informații despre bugetul național. De pe 21 ianuarie vom începe seria de dezbateri pe tema bugetului local pentru anul în curs. Analizăm în acest moment și formula cea mai bună, după modelul altor administrații publice locale – cum ar fi Oradea sau Cluj – pentru a demara din acest an bugetarea participativă, când ne propunem să alocăm 200.000 de lei pentru proiectele pe care cetățenii le gândesc pentru comunitate”, a declarat primarul Lucian Micu.

Bugetarea participativă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraş, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în stabilirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local. Printre criteriile de bază ale bugetării participative se numără faptul că proiectele propuse de cetățeni trebuie să vizeze un spațiu public, să nu fie contrare altor proiecte ale autorităților și să nu aibă caracter politic.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0