HomeEconomie

Bani nerambursabili pentru dezvoltarea firmelor

Pînă marți, 26 iunie, firmele din Roman se pot înscrie în programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață pentru a obține finanțări nerambursabile.

 

Sprijinul financiar va fi acordat pentru achiziționarea de echipamente IT, de cititoare pentru cod de bare, de cîntare electronice, de aparate de marcat electronice fiscale, de echipamente tehnologice și de electrostivuitoare sau motostivuitoare. Sînt finanțate și investițiile în active necorporale, achiziționarea de bunuri, achizitionarea de mijloace de transport, certificarea unui sistem de management al calității, realizarea unui site, achiziționarea de spații pentru desfășurarea activităților, de instalații și echipamente specifice, promovarea online a activităților de comercializare, participarea la cursuri de instruire și achitarea serviciilor de consultanță pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării. Aplicanții pot completa formularul de înscriere online pe site-ul http://programenationale2012.aippimm.ro .

Obiectivul principal al programului îl constituie sprijinirea IMM-urilor prin facilitarea accesului la finanțare, în scopul îmbunătățirii performanțelor economice și tehnice, creșterea nivelului de competitivitate, crearea și menținerea locurilor de muncă, sporirea protecției consumatorilor și a securității alimentare. Finanțarea nerambursabilă acoperă 80% din totalul cheltuielilor eligibile efectuate – în cazul microîntreprinderilor, 70% – în cazul întreprinderilor mici și, respectiv, 60% – în cazul întreprinderilor mijlocii. Valoarea maximă a alocației financiare nerambursabile nu poate depăși 100.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Comentarii

WORDPRESS: 0