Prima paginăEducatie

Bănci de 200 de lei pentru clasa pregătitoare

Dimensiune text

Pentru fiecare elev care va începe din toamnă clasa pregătitoare, guvernul a alocat 200 de lei pentru pupitrul și scăunelul de care acesta are nevoie la școală.

 

Responsabilitatea achiziționării mobilierului revine directorilor unităților școlare, care trebuie să găsească producătorul care să le dea băncuțele pe datorie, pînă cînd Ministerul Educației îi va onora obligațiile financiare.
Repartizarea sumelor pe județe a fost făcută de către reprezentanții Ministerului Educației. Sumele vor fi achitate cu siguranță, nu ni s-a precizat intervalul de timp, cei care hotărăsc fiind doar reprezentanții Ministerului Educației„, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

În județul Neamț sînt înscriși pentru clasa pregătitoare 3.052 de copii. Aceștia vor învăța fie în școală, fie în grădiniță – care juridic este arondată, deasemeni, școlii, în funcție de spațiul disponibil.
Locul în care va funcționa clasa pregătitoare nu va face diferență între copii. La noi, clasele pregătitoare vor funcționa în grădiniță, unde au fost și pînă acum„, a spus profesorul Mihai Armanu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0