Prima paginăEducatie

Autoportrete cu premii pentru tineri romașcani

Dimensiune text

Patru elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” s-au numărat printre câștigătorii unui concurs național de creație literară și plastică intitulat „Autoportret„. În concurs au intrat lucrări semnate de 2.950 de elevi din toată țara.

 

Foto: Ramona Blanaru și Andreea Tabarcea, alături de profesoara Mihaela Dana Rusu

 

Ramona Blanaru, Cristian Artenie, Laura Munteanu și Andreea Tabarcea, toți elevi la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, se numără printre câștigătorii Concursului național de creație literară și plastică „Autoportretul”, desfășurat în cadrul Proiectului național „Împreună pentru descoperirea cunoașterii”. Concursul s-a desfășurat în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, în competiție fiind înscriși cu lucrări 2.950 de elevi, din 40 de județe din țară, coordonați de 517 cadre didactice. Lucrările câștigătoare, atât la categoria eseu, cât și la categoria artă plastică, au fost publicate apoi în revista „Autoportretul”.

Acest proiect a avut drept scop principal crearea unei imagini asupra tinerei generații, asupra sentimentelor, trăirilor și dorințelor lor, o încercare reușită de a pune lalolaltă activități desfășurate în zone și medii diferite ale țării, toate acestea contribuind la lărgirea orizontului cultural al tinerilor, la conștientizarea și responsabilizarea acestora în propria lor formare. Participând la acest concurs, am reușit să le stârnesc interesul și să le stimulez creativitatea, oferindu-le o posibilitate alternativă de exprimare„, a spus profesoara Mihaela Dana Rusu, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, care a coordonat grupul elevilor romașcani.

Participarea la concurs a fost, pentru mine, un prilej de introspecție. Mi-am făcut un autoportret al sufletului, mi-am exprimat părerile despre lume, despre prietenii care mă înconjoară, despre ceea ce mi se întâmplă. Consider că autoportetul sufletesc este mult mai important decât cel fizic, care, de multe ori, te poate induce în eroare. Mi-am scris eseul pe telefonul mobil, în timp ce mergeam la bunici, ideile îmi veneau una după alta„, spune Ramona Blanaru, elevă în clasa a XI-a A, câștigătoare la secțiunea eseu.

Toți ceilalți trei participanți au concurat la secțiunea artă plastică. „Consider că lucrarea mea mă reprezintă, culorile sunt cele care îmi demonstrează starea de spirit„, a spus Andreea Tabarcea, pasionată de pictură. Exprimarea personalității cu ajutorul artelor plastice este un hobby al familiei sale. Și mama sa, și tatăl său desenează, deși au meserii care nu au legătură cu arta plastică, și au încurajat-o pe Andreea să-și folosească și să-și dezvolte abilitățile.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0