HomeRomanEducatie

Au început cursurile la Centrul de Excelență de la Roman

Elevii au fost informaţi cu privire la programa de studiu, formele de evaluare şi calendarul concursurilor şcolare la care vor participa.

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) au debutat sâmbătă, 17 octombrie, cursurile de istorie la Centrul Judeţean de Excelenţă din Roman. Profesorii de istorie Mihaela Tanovici, directorul CNRV, Ionuţ Ciocoiu, profesor doctor Ovidiu Albert şi Mihaela Grapă, împreună cu profesor doctor Paul Daniel Nedeloiu (coordonator), de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznoveanu” din Roznov, s-au întâlnit cu elevii selectaţi pentru Centrul Judeţean de Excelenţă din Roman. La cursuri au participat 50 de elevi din zona Roman şi trei elevi de la liceul din Roznov, cu rezultate foarte bune în anii şcolari anteriori la concursuri şi olimpiada de istorie.

Directorul CNRV a prezentat regulamentul de ordine interioară al Centrului Judeţean de Excelenţă şi a aplicat un chestionar referitor la aşteptările elevilor înscrişi la cursuri. Profesorul Nedeloiu a vorbit despre programa de studiu pentru fiecare clasă, precum şi despre calendarul concursurilor de istorie din anul şcolar 2015-2016, iar profesorul Ionuţ Ciocoiu a prezentat formele de evaluare care vor fi aplicate în Centrul de Excelenţă, precum şi calendarul acestora.

„Aceste cursuri au rolul de a stimula performanţa şi excelenţa la diferite discipline de studiu, în cazul nostru istoria. Elevii au oportunitatea de a învăţa lucruri noi, de a-şi lămuri segmente de materie mai puţin înţelese şi de a participa cu succes la concursurile de istorie, în special la olimpiadă”, a precizat profesorul Paul Daniel Nedeloiu.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • ioana 8 ani ago

    Felicitari! Rezultatele la concursurile si olimpiadele scolare dovedesc performanta si implicarea profesorilor! Un elev nu poate sa ajunga aici fara indrumarea unui profesor.