Au furat „laptele și cornul”. Tentativă de suicid. Igienizare incendiară

Copilă de doi ani, opărită cu lapte

 

În ziua de 23 aprilie, Secția nr. 3 Poliție Rurală Săbăoani a fost sesizată de asistentul social din cadrul Primăriei Săbăoani despre faptul că a fost contactat de reprezentanți ai Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București, care i-au comunicat că, în data de 21 aprilie, a fost internată la unitatea medicală o minoră în vîrstă de doi ani, din comuna Săbăoani, care prezenta arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului.

Polițiștii au demarat cercetările și au stabilit că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie, în jurul orei 2.00, F.M., de 17 ani, din comuna Cordun,  care locuiește fără forme legale în comuna Săbăoani, a încălzit o oală cu lapte, după care a așezat recipientul pe o masă. Într-un moment de neatenție al mamei, fetița a tras de fața de masă, iar oala cu lapte s-a răsturnat peste copilă, provocîndu-i arsuri pe corp.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar la finalizarea cercetărilor se va propune soluția legală prin Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman.

 

Au furat „laptele și cornul”

 

În dimineața de 23 aprilie, în jurul orei 08.00, Secția nr. 9 Poliție Rurală Oniceni a fost sesizată despre faptul că, în perioada 20 – 22 aprilie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în școala din comuna Ion Creangă și au sustras mai multe bunuri. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 21 aprilie, în jurul orei 16.00, cinci minori, cu vîrstele cuprinse între 7 și 11 ani, toți din comuna Ion Creangă, au pătruns prin efracție în școală și au sustras cutii cu lapte și biscuiți, iar din sala de sport cinci mingi de fotbal și volei și alte articole sportive. Valoarea totală a prejudiciului creat a fost estimată la suma de 1.200 de lei. Au fost recuperate articolele sportive, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

Igienizare incendiară

 

Luni, 23 aprilie, la ora 12.14, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu patru subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la furajele din gospodăria lui Ion N., din localitatea Secuieni. Incendiul a fost cauzat de jarul purtat de vînt și căzut pe furaje, după ce, în apropierea gospodăriei, terenul a fost igienizat, iar deșeurilor vegetale li s-a dat foc. Au ars aproximativ 500 de kilograme de fîn și 200 de kilograme de coceni. Pompierii militari au fost sprijiniți de doi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Secuieni.

 

Tentativă de suicid

 

Luni, 23 aprilie, la ora 16.40, echipajul SMURD Roman a fost alertat și a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Eugen S., în vîrstă de 63 de ani, din satul Rocna, comuna Icușești. Pacientul, cunoscut cu afecțiuni psihice, plecase de la domiciliu în cursul nopții precedente și a fost găsit de aparținători pe malul rîului Siret, unde amenința că se sinucide. Pacientul a fost convins să renunțe la tentativa de suicid și, după ce a fost investigat din punct de vedere medical, a fost transportat la spital, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!